Hopp til innhold

Navarsete føler seg krenket av påstander om uroen i Senterpartiet

– Det har vært mye feilaktig som jeg faktisk finner krenkende. Det sier Liv Signe Navarsete om den påståtte konflikten mellom henne og Ola Borten Moe.

Liv Signe Navarsete

Tallene i dagens meningsmåling gir Liv Signe Navarsete lite lystig lesing.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

Ola Borten Moe

Senterpartiets kronprins Ola Borten Moe.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Navarsete sier at interne stridigheter aldri er av et gode, men sier at de aldri har vært så store i partiet som de har vært i media.

– Jeg og Ola fungerer godt i lag på en helt annen måte enn det media fremstiller det som. Det har vært mye feilaktig som jeg faktisk finner krenkende. Jeg opplever at det er satt fram påstander som ikke har rot i virkeligheten. Jeg syns vedkommende som har kommet med disse påstandene burde gå ut å beklage, sier senterpartilederen og understreker at Ola Borten Moe er en god politisk venn.

– Men ikke en personlig venn?

– Nei, men jeg har mange venner i politikken og så har jeg personlige venner, de fleste av dem er utenfor politikken. Sånn er det.

– Men når stortingsrepresentant Kjersti Toppe sier forholdet mellom deg og Borten Moe har vært lammende for partiet. Er det noe hun har misforstått?

– De som har fulgt Senterpartiet den siste tiden ser at vi er langt ifra lamslått.

Navarsete viser blant annet til den nasjonale transportplanen som skal legges fram neste uke. Der går regjeringen blant annet inn for å bevilge 17,5 milliarder kroner ekstra til vedlikehold av de norske fylkesveiene.

– Vi har ikke vært handlingslammet. Senterpartiet har jobbet for fullt og det skal vi fortsette med både frem til valget og etter valget.

Mister oppslutning

Når Senterpartiet våkner til landsmøtet i Loen i dag, er det ikke spesielt oppløftende tall fra dagens meningsmåling som møter delegatene.

Partiet har fått halvert oppslutningen og Liv Signe Navarsete risikerer å miste mandatet. Selv i hjemfylket hennes er oppslutningen redusert. Bare 13,9 prosent i Sogn og Fjordane sier de vil stemme på Senterpartiet, ved forrige stortingsvalg var tallet 25.

Liv Signe Navarsete sier hun vil vente til valget med å kommentere partiets oppslutning.

– Det har vært flere målinger den siste tiden som viser stort sprik, andre har vist en oppslutning på over 20 prosent.

Hun sier hun er mer opptatt av at startkampen for valgkampen går nå og at de skal jobbe fram mot valget.

– Er dette prisen for åtte år med kompromisser i regjering?

– Vi kom jo tilbake for fire år siden med et like godt resultat som i 2005. Det tolker jeg som en tillit til det arbeidet som vi har gjort i regjering. Man bruker ikke hele tiden til å kutte, som man gjorde under Erna Solberg. Vi bygger blant annet veier rundt om i landet, det tror jeg er viktig for folk.

– Men velgerne rømmer, hva er det dere ikke har klart å få fram?

– Vi er opptatt av å skape resultater og løsninger. Kanskje vi ikke er flinke nok til å få fram resultatene av det vi har gjort, å være stolte av det vi har fått til. Vi må formidle det tydeligere. Og når vi nå skal velges til høsten så tror jeg at vi velges i større grad på det vi vil gjøre enn det vi har gjort, sier Liv Signe Navarsete.

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.