Hareide vil bli statsråd likevel

Det å bli far fikk ham til å tvile, men nå har KrF-leder Knut Arild Hareide ombestemt seg: Han vil bli statsråd i en eventuell borgerlig regjering.

Erna Solberg og Knut Arild Hareide

I dag inviterte Knut Arild Hareide Høyre-leder Erna Solberg hjem til barndomshjemmet sitt på Bømlo. Solberg har tidligere sagt at hun gjerne vil ha Hareide som en av sine statsråder dersom hun skal danne regjering.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Mange KrF-ere ble bekymret da partileder Knut Arild Hareide i vår sa at han ville prioritere familien, og derfor ikke var sikker på om han ønsket en så arbeidskrevende jobb som en ministerpost.

Både tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), og potensiell statsminister Erna Solberg (H) rådet Hareide til å gå inn i en eventuell borgerlig regjering.

Solberg sa den gang at det vil gjøre regjeringssamarbeidet mindre effektivt dersom Hareide som partileder valgte å stå utenfor.

Knut Arild Hareide og familien

I april i år ble Knut Arild Hareide og Lisa Maria Larsen foreldre til vesle Sara Margrete. Det fikk Hareide til å tvile på om han ville gå inn i regjering igjen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– God grunn til å være med

Nå har Hareide ombestemt seg. I dag sier han til NRK at han likevel ønsker å bli minister i en eventuell ny borgerlig koalisjonsregjering.

– Det er klart at det å være med og påvirke og få gjennomslag for KrF er viktig for meg. Jeg ser at det er god grunn til at jeg er med på laget, sier Hareide.

Hareide har prøvd statsrådslivet før. I 2004 ble han KrFs yngste minister noensinne, da han 31 år gammel tiltrådte som miljøvernminister.

Hareide vil ikke si hvilken statsrådspost han kunne tenke seg dersom han skulle komme i regjering til høsten.

– Gift med en politiker

– Jeg går ikke rundt og tenker på den typen spørsmål. Det viktigste er at vi gjør et såpass godt valg at vi får styrke nok til å gå inn i regjering og få gjennomslag for våre hjertesaker, sier Hareide til NRK.

Hareides kone Lisa Maria Larsen har selv bakgrunn fra KrF. Hun varslet allerede på KrFs landsmøte i april - bare noen uker etter fødselen - at hun gjerne ville ha ektemannen inn i regjering.

– Da jeg giftet meg med Knut Arild var jeg veldig klar på at jeg giftet meg med en politiker og at han kom til å være mye engasjert av og opptatt i jobben sin. Det er litt derfor at jeg er med på hans jobboppdrag, sa Larsen til VG den gangen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget