Frp får justisdepartementet

Anders Anundsen blir Norges nye justisminister, ifølge VG. Han regnes som ett av Fremskrittspartiets aller sterkeste kort.

Anders Anundsen
Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Anders Anundsen høstet mye ros i forrige stortingsperiode for måten han ledet Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite på. Han ble regnet som både prinsipiell og tydelig.

Gitt at de rødgrønne regjeringspartiene hadde flertall på Stortinget, ble det spøkt med at den eneste komiteen som hadde snev av makt nettopp var kontroll- og konstitusjonskomiteen – og komiteleder Anundsen.

Ifølge VG har flere departementer ønsket at Frp-profilen skulle bli statsråd nettopp hos dem. Han er kjent for å opptre ryddig og saklig og for å sette seg godt inn i sakene han arbeider med.

Anundsen, som er fra Larvik, har representert Vestfold på Stortinget siden 2005. Før han havnet i kontroll- og konstitutsjonskomiteen etter valget i 2009, satt han i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

I siste periode var han også nestleder i stortingskomiteen som håndterte rapporten fra 22. juli-kommisjonen og arbeidet tettt sammen med KrFs partileder Knut Arild Hareide, som hadde ledervervet.

Anundsen er den første ministeren som blir bekreftet fra Frp utenom partileder Siv Jensen. Det blir regnet som et tegn på hvor høyt han står i kurs hos Jensen.

Han ble da også antatt å kunne settes inn på de fleste statsrådspostene.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget