Voldsomme sammenstøt i Jemen

Minst fem jemenittiske soldater ble drept i et al-Qaida-bakholdsangrep i Sør-Jemen, mens sjia-opprørere drepte minst 19 regjeringsvennlige klansmedlemmer nord i Jemen i dag.

Angrepet i sør er det tredje fra al-Qaida mot jemenittiske soldater på fem uker, skriver nyhetsbyrået Reuters. Fem soldater ble drept og én såret.

– Soldatenes kjøretøy ble angrepet i et bakholdsangrep, sier en offentlig tjenestemann i den sørlige Shabwa-provinsen, ifølge Reuters. Myndighetene tror al-Qaida står bak.

Terrormål i utlandet

Al-Qaida i Jemen har helst jobbet med terrormål i utlandet, som det mislykkede forsøket på å bombe et Delta Air-fly i romjulen i fjor, men i forrige måned angrep væpnede personer et hovedkvarter for sikkerhetsstyrker i Aden.

11 personer ble drept i angrepet, som al-Qaida hevder var hevn for regjeringssoldatenes angrep mot en opprørsbase.

I forrige uke angrep mistenkte al-Qaida-medlemmer to bygninger, og fire personer ble drept i kampene.

19 drept i nord

I en annen hendelse nord i Jemen i natt ble minst 19 personer drept i kamper mellom sjia-opprørere og soldater fra en regjeringsvennlig klan, melder Reuters.

Døgnet i forveien ble det meldt om 34 drepte .

Kampene i nord er de voldeligste siden en våpenhvile ble inngått i februar. Målet med våpenhvilen er å få en slutt på borgerkrigen, som har pågått siden 2004, og som har fordrevet 350.000 mennesker fra hjemmene sine.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt