Hopp til innhold

Voldsomme sammenstøt i Jemen

Minst fem jemenittiske soldater ble drept i et al-Qaida-bakholdsangrep i Sør-Jemen, mens sjia-opprørere drepte minst 19 regjeringsvennlige klansmedlemmer nord i Jemen i dag.

Angrepet i sør er det tredje fra al-Qaida mot jemenittiske soldater på fem uker, skriver nyhetsbyrået Reuters. Fem soldater ble drept og én såret.

– Soldatenes kjøretøy ble angrepet i et bakholdsangrep, sier en offentlig tjenestemann i den sørlige Shabwa-provinsen, ifølge Reuters. Myndighetene tror al-Qaida står bak.

Terrormål i utlandet

Al-Qaida i Jemen har helst jobbet med terrormål i utlandet, som det mislykkede forsøket på å bombe et Delta Air-fly i romjulen i fjor, men i forrige måned angrep væpnede personer et hovedkvarter for sikkerhetsstyrker i Aden.

11 personer ble drept i angrepet, som al-Qaida hevder var hevn for regjeringssoldatenes angrep mot en opprørsbase.

I forrige uke angrep mistenkte al-Qaida-medlemmer to bygninger, og fire personer ble drept i kampene.

19 drept i nord

I en annen hendelse nord i Jemen i natt ble minst 19 personer drept i kamper mellom sjia-opprørere og soldater fra en regjeringsvennlig klan, melder Reuters.

Døgnet i forveien ble det meldt om 34 drepte .

Kampene i nord er de voldeligste siden en våpenhvile ble inngått i februar. Målet med våpenhvilen er å få en slutt på borgerkrigen, som har pågått siden 2004, og som har fordrevet 350.000 mennesker fra hjemmene sine.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.