NRK Meny
Normal

Flere døde etter angrep i Jemen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere skal være drept etter to koordinerte angrep på kontorene til den jemenittiske sikkerhetstjenesten i byen Zinjibar.

Ifølge vitner har det vært kraftige sammenstøt, og angriperne skal være bevæpnet med granater og rifler.

Minst to personer er drept og flere såret.

- Flere menn med våpen ankom på motorsykkel og angrep sikkerhetsstyrkene utenfor kontoret idét arbeidsdagen startet. Sikkerhetsvaktene skjøt mot dem, og det er både døde og sårede på stedet, sier en politikilde, ifølge Reuters.

Det skal være snakk om to separate, koordinerte angrep på to forskjellige sikkerhetsbygninger, og ifølge Reuters tror man at Al Qaida står bak angrepet.

Kort tid siden forrige angrep

Dette er det andre angrepet i Jemen på mindre enn en måned som Al Qaida er mistenkt for å stå bak. I slutten av juni pågrep jemenittiske sikkerhetsstyrker 30 personer mistenkt for å ha deltatt i Al Qaida-aksjoner.

Al Qaida ble av myndighetene i Jemen beskyldt for å ha angrepet en politibygning i havnebyen Aden. Sju sikkerhetsoffiserer, tre kvinner og en sju år gammel gutt ble da drept, og flere personer som var i politiets varetekt i bygningen, ble satt fri av angriperne.

Bekymret for utviklingen

Vestlige myndigheter er beymret for utviklingen i Jemen som arnested for Al Qaida - ikke minst etter at en Jemen-basert ving av Al Qaida var involvert i å forsøke å sprenge et amerikansk fly over byen Detroit i desember.

En viktig grunn til uroen i landet er at befolkningen i den sørlige delen av Jemen føler seg diskriminert av det Vesten-vennlige Sanaa-regimet i landet. Regimets bes av sine allierte om å bli enige med separatistene sør i landet så de sammen kan bruke all sin kraft på å kvele landets Al Qaida-kontigent.

NRK.no oppdaterer saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt