Voldsomme kamper har brutt ut i Jemen

Demonstrantene er ikke fornøyd med at president Ali Abdullah Saleh har overlatt makten til visepresidenten. De vil ha Saleh stilt for retten.

Video Jemen

SE VIDEO: Anti-regime demonstranter roper slagord mot avtalen som Saleh skrev under 24. november.

På hver sin side av kampen står Salehs lojale sikkerhetsstyrker og tidligere medlemmer i hæren som har desertert, skriver flere nyhetsbyråer.

To menn fra hver sin side av konflikten skal være drept i opptøyene i Jemens hovedstad.

Imun mot strafferettslig forfølgelse

Tidligere i uken ble det kjent at president Ali Abdullah Saleh ga fra seg makten til sin nestkommanderende, Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Saleh satt med makten i Jemen i 33 år, og motsatt seg lenge å godta avtalen. I bytte mot å gi fra seg makten fikk Saleh immunitet mot strafferettslig forfølgelse.

Demonstrantene i Jemen avviser avtalen om maktoverføring. De ønsker at Saleh stilles for retten, noe han slipper på grunn av immuniteten.

– Gjør ingen forskjell for folket

– At makten skal overføres til visepresidenten, viser at denne avtalen ikke vil gjøre noen forskjell for folket. Dette blir bare et personlig nederlag for Saleh og lite annet, sier midtøstenforsker Jacob Høigilt ved Forskningsstiftelsen Fafo til NTB.

Protestene i landet de siste ti månedene har brakt landet på randen av borgerkrig. Flere hundre mennesker er drept og tusener såret i kamper mellom Salehs styrker og opposisjonelle grupper.

SISTE NYTT

Siste nytt

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.

19.000 eldre på sykehjem døde av koronasmitte i Spania

Ingen andre europeiske land har hatt så mange koronadødsfall på sykehjem som Spania. Nå settes søkelyset på lavkost-hjem som drives av internasjonale selskaper.