Normal

Trygt å reise til Thailand

Inntil videre er det ufarlig for turister i Thailand, men myndighetenes nyinnførte regler må etterfølges.

Thailand Politics

«BUSINESS AS USUAL»: Turismen i Thailand går som normalt, tross militærkupp.

Foto: Wichai Taprieu / Ap

Reiselivsbransjen og Norges ambassadør i Thailand sier at det per nå ikke er farlig for turister å være i Thailand. Militærkuppet som ble gjennomført torsdag har ikke ført til store uroligheter.

– I utgangspunktet er dette noe vi er vant med. Det har vært uroligheter i Thailand i flere år, men dette har ikke gått utover turismen eller nordmenns reiselyst, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

Helen Begby

VANT MED URO: Informasjonssjef Helen Begby i Apollo sier reisebransjen er vant med politisk uro i Thailand.

Foto: Apollo

Utenriksdepartementet fraråder ikke nordmenn å reise til Thailand, men de anbefaler at tilreisende holder seg oppdatert på utviklingen i landet. I tillegg gjelder fremdeles anbefalingen om å unngå provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla.

Overhold portforbudet

Reisebyråene har ansatte som er utplassert i Thailand, og som rapporterer om utviklingen kontinuerlig. De typiske turiststedene er trygge, ifølge presseansvarlig Sophie Frisholm i Ving.

– Vi følger med både hjemme og i Thailand. Vi kan selvfølgelig ikke si noe om utviklingen, men per nå er det trygt. De fleste av våre reiser går til Phuket, og der er det trygt, sier Sophie Frisholm i Ving.

Også den norske ambassaden i Bangkok melder om rolige tilstander for turister, men legger til at alle tilreisende må overholde de thailandske myndighetenes bestemmelser.

– Foreløpig er det ingen grunn til bekymring, flyene og alt går som normalt, men man må holde seg til reglene og etterfølge portforbudet. I tillegg må alle tilreisende holde seg unna demonstrasjoner og tilløp til demonstrasjoner, sier ambassadør Katja Nordgaard til NRK.

  • Se den norske ambassadens nettsider for nærmere informasjon.

Normalt og stille

Charterpilot Gaute Gautestad som bor og jobber i Bangkok sier det er stille og rolig i hovedstaden torsdag ettermiddag.

Sophie Frisholm, presseansvarlig i Ving

Presseansvarlig i Ving, Sophie Frisholm, sier at det er trygt for turister i Thailand sånn situasjonen er nå.

Foto: Ving

– Her er det ganske normalt, ingenting er egentlig forandret siden militærkuppet. Folk virker fornøyde og avslappet, sier Gautestad til NRK.

Han forteller at han som utledning holdes utenfor mye av uroen til tross for at han bor midt i sentrum av Bangkok hvor det til tider har vært mange demonstrasjoner.

– Demonstrantene har for det meste holdt seg til seg selv og de har hatt fritt spillerom til å demonstrere. De slo blant annet opp telt i parlamentet og blokkerte store deler av trafikken i byen uten at det ble voldelige sammenstøt, sier Gautestad.

Den største forskjellen er ifølge Gautestad at det er unormalt stille.

– Det er ingen barer og liknende som holder åpent på grunn av portforbudet. Det samme gjelder alle butikker. I tillegg er det vakthold rundt omkring i byen. Den største forskjellen er at det er helt stille.

Letter sensuren

Nordgaard sier at turistene, diplomater og andre utledninger som bor midlertidig i Thailand ikke er målskiver.

– Hærsjefen Prayuth Chanocha sa i en kunngjøring at turisters og diplomaters sikkerhet er prioritert. Portforbudet gjelder dessuten ikke flytrafikken og trafikken til og fra flyplassen. Det tyder på at det er et ønske om at turismen skal gå så normalt som mulig.

Hun forteller også at myndighetene letter på sensuren i landet.

– Jeg fikk akkurat melding om at flere TV-kanaler får begynne med sendinger igjen. Dette gjelder ikke kanalene som har drevet propaganda.

I går gikk det rykter i flere medier om at internettet skulle stenges av, dette er imidlertid avkreftet ifølge ambassadøren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt