NRK Meny
Normal

«Selfies» med soldater har blitt en attraksjon

Mange lokale innbyggere og turister benyttet anledningen til å ta «selfies» med soldater i Thailand etter at militærkuppet var et faktum.

Thailand Significance

Mange fant fram mobiltelefonen og poserte med soldater i Bangkoks gater. Det var også noen som fotograferte folk som tok slike bilder.

Foto: Wason Wanichakorn / AP/NTB Scanpix

Å ta bilder av seg selv – en såkalte selfie – og spre det på sosiale nettverk som Facebook, Instagram og Twitter, er populært for tiden.

Trenden utvikler seg, og øyeblikksbildene blir knipset i stadig nye og avgjørende situasjoner. Torsdag var disse bildene også et vanlig skue i Bangkoks gater etter at militæret tok makten i et kupp i Thailand.

Selv om grunnloven ble midlertidig opphevet, streng mediesensur ble innført og frykten for et blodbad er utbredt, hindret det ikke blide voksne og barn å finne fram mobiltelefonen og posere med soldater som patruljerte i Bangkoks gater.

Både lokalbefolkningen og turister benyttet anledningen til å forevige de urovekkende gatebildene i hovedstaden.

Laster Twitter-innhold

Selvportretter med bevæpnede menn og pansrede kjøretøy

Fenomenet, som så ut til å være en stor attraksjon, er omtalt i The Daily Telegraph og CNN. Begge avisene har fått tilgang til en rekke «selfies» – med grønnkledde, bevæpnede menn og pansrede kjøretøy i bakgrunnen.

De hyppige forespørslene fra lokale innbyggere og turister skal ha blitt møtt med varierende reaksjoner. Noen soldater skal ha blitt sinte og ikke gitt tillatelse, mens andre har vært velvillige og smilt til «selfie»-speilet.

De militære uttalte torsdag at de vil sende soldater og militære kjøretøy for å transportere bort demonstranter fra områder i Bangkok, hvor de har samlet seg til protest både for og imot regjeringen. Det er også forbudt flere enn fem personer å samle seg.

Laster Twitter-innhold

Portforbud over hele landet

NRK har tidligere omtalt lignende bilder som verserte i sosiale medier midt i den spente konflikten i Ukraina. Da var det lokalbefolkningen på Krim-halvøya som stimlet til områdene der russiske soldater var stasjonert og tok bilder sammen med dem.

Torsdagens kupp ble kunngjort rett etter at opposisjonsleder Suthep Thaugsuban ble pågrepet og ført bort av soldater fra et møte der alle fløyene i thailandsk politikk deltok, blant dem kuppgeneral general Prayuth Chan-ocha selv

Senere innførte kuppmakerne også portforbud over hele landet mellom klokka 22 og 05. De internasjonale flyplassene i Bangkok fungerer inntil videre som normalt.

Militæret sier også at det vil blokkere bruken av sosiale medier i landet. Grunnen skal være at de nye makthaverne er misfornøyd med kritikken som har kommet mot dem på Facebook, Twitter og andre sosiale medier.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt