Hopp til innhold

Trump vil ikke frigi demokratenes notat

Donald Trump sier han ikke vil offentliggjøre demokratenes notat om FBIs håndtering av Russland-etterforskningen.

Trump

OFFENTLIGGJØR IKKE: Donald Trump vil ikke offentliggjøre demokratenes dokument i forbindelse med Russland-etterforskningen.

Foto: Saul Loeb / AFP

Den amerikanske presidenten begrunner avgjørelsen med at dokumentet inneholder «klassifisert og spesielt sensitivt informasjon», og bruker rikets sikkerhet som et argument, ifølge en pressemelding fra Det hvite hus.

Mandag stemte etterretningskomiteen i Representantenes hus ja ti å offentliggjøre demokratenes FBI-notat.

Tirsdag møtte Trump visejustisminister Rod Rosenstein. De to skal ha diskutert offentliggjøringen av demokratenes FBI-notat.

Må gjøre endringer

Don McGahn

Rådgiver i Det hvite hus Don McGahn.

Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

I et brev til komiteen skriver Don McGahn, rådgiver i Det hvite hus, at dokumentet inneholder «en rekke klassifiserte og spesielt sårbare avsnitt» og ber demokratene gjennomgå notatet sammen med Justisdepartementet.

McGahn sier Trump fortsatt er tilbøyelig til å frigi dokumentet dersom det blir gjort visse endringer.

Notatet tar sikte på å tilbakevise påstandene om at FBI og justisdepartementet har misbrukt sine posisjoner, noe som hevdes i et dokument ført i pennen av staben til republikaneren Devin Nunes, skriver NTB.

– Forsøk på å så tvil

Det republikanske notatet, som ble offentliggjort forrige uke, kom med påstander om maktmisbruk fra FBIs side, og er skrevet av staben til republikaneren Devin Nunes, lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus. Nunes er en nær alliert av president Donald Trump.

LES HELE NOTATET HER

Notatet omtaler det Trumps støttespillere mener er urettmessig overvåking fra FBI og justisdepartementets side i den tidlige fasen av etterforskningen av mulig samarbeid mellom Donald Trumps valgkampstab og russiske aktører.

Kritikerne, særlig på Demokratenes side, kaller offentliggjøringen av notatet et forsøk på å så tvil om Russland-etterforskningen. Notatet skal angivelig vise at både Justisdepartementet og FBI har opptrådt partisk og mot Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt