Sparket politifolk etter løgndetektortest

Myndighetene i Mexico farer med hard hånd for å kvitte seg med uærlige tjenere i politivesenet.

Meksikansk politi

3200 politifolk er sparket i Mexico, mange av dem fordi de ikke har passert en løgndetektortest, som har til hensikt å avsløre den utbredte korrupsjonen i korpset

Foto: TOMAS BRAVO / Reuters

Myndighetene i det voldshjemsøkte landet anser korrupsjon og inkompetanse i politiet som en viktig årsak til landets problemer.

Sparket 3200

Mer enn 28.000 mennesker har blitt drept i narkokrigen i landet de siste fire årene, og myndighetene har forgjeves forsøkt å kvele urolighetene. Det vanlige politiet har av myndighetene blitt ansett som så upålitelige at man enkelte steder har satt militæret til å ta for seg narkotikakriminaliteten.

Les mer om den vanskelige narkokrigen i Mexico.

Meksikansk politi

Politipatruljering i verdens nest farligste by, Ciudad Juarez, er ikke for pyser.

Foto: ALEJANDRO BRINGAS / Reuters

Polititopp Facundo Rosas sa under en pressekonferanse mandag at de har avskjediget 3200 av sine politifolk. Det vil si at hver tidende politimedarbeider har mistet jobben.

Noen er sparket fordi de ikke har passert løgndetektortest, som har til hensikt å avsløre den utbredte korrupsjonen i korpset. I tillegg til de 3200 er 1000 politifolk ilagt andre former for disiplinærstraffer.

Voldsinferno

Den eskalerende volden i Mexico er en ulykke for landet av flere årsaker. Mer enn halvparten av de utenlandske firmaene som opererer i Mexico, er i ferd med å trappe ned virksomheten i landet eller vurderer å gjøre det.

Byen Ciudad Juarez, på grensen til USA, regnes som verdens nest farligste by etter Mogadishu i Somalia. Siden 2006 har over 14.000 mennesker mistet livet i byen, som har i underkant av 1,5 millioner innbyggere.

Halvparten av alle narkorelaterte drap i landet skjer her. I gjennomsnitt ble åtte personer drept hver eneste dag i 2009. Selv politiet føler seg truet i denne byen, og venter med å rykke ut når de hører om skuddveksling, av frykt for å møte noen som er bedre bevæpnet enn dem selv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt