NRK Meny
Normal

Massakre-etterforsker savnet i Mexico

Etterforskeren som har fått i oppgave å oppklare omstendighetene rundt den grusomme massakren i Mexico som krevde livet til 72 mennesker, er savnet.

Massakre i Mexico

På denne lille gården ble 72 lik funnet. Mange av dem hadde bind for øynene. Også hendene var bundet fast.

Foto: HO / Reuters

Felipe Calderon

Mexicos president Feilpe Calderon sier han vil slå hardt ned på narkobandenes virksomhet.

Foto: Alexandre Meneghini / Ap

I tillegg til etterforskeren er en annen politimann savnet, skriver CNN. Etterforskeren og politimannen ble meldt savnet torsdag.

Det var Mexicos president Felipe Calderon som informerte pressen om den savnede etterforskeren. Han sa først at etterforskeren var funnet drept, men fikk en lapp i hånden mens han talte. Der sto det at etterforskeren var savnet, men ingenting om hans død.

Tidligere denne uken ble 72 lik er funnet i en massegrav på en ranch i nærheten av byen San Fernando i delstaten Tamaulipas.

Ifølge den meksikanske marinen ble massegraven oppdaget da en mann fra Ecuador kom til en militær kontrollpost for å be om medisinsk hjelp med et skuddsår.

Soldater oppsøkte så stedet der mannen var blitt skutt. Der ble de møtt av væpnede menn som skal fungere som leiemordere i en narkobande.

Tre gjengmedlemmer og en soldat ble ifølge den meksikanske banden drept i sammenstøtet. Resten av de væpnede kriminelle kom seg unna.

Flere nasjonaliteter

Trolig var de fleste som ble funnet drept immigranter som på vei mot grensen til USA. Til nå har etterforskerne identifisert 31 av de 72 likene som ble funnet i Tamaulipas.

14 av de 31 er fra Honduras, 12 fra El Salvador, fire fra Guatemala og én fra Brasil. Etterforskere fra flere land i Latin-Amerika har de siste dagene deltatt i det krevende arbeidet.

Det er det beryktede Zeta-kartellet bestående av tidligere soldater som ble hyret inn av Gulf-kartellet som leiemordere, som mistenkes å stå bak massakren. Soldatene har byttet side i narkokrigen.

De siste årene har narkokartellene satset mer på menneskesmugling. Immigrantene blir tvunget til å smugle narkotika over grensen til USA.

Massegraven i San Fernando er det tredje tilfellet i år, der en samling døde kropper blir funnet på ett sted i Mexico. I juni i ble 77 lik funnet i en massegrav ved en gruve i staten Guerrero. I juli fant politiet 51 lik i massegraver i staten Nuevo Leon.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt