NRK Meny
Normal

Massegrav med 72 lik funnet i Mexico

Minst 72 lik er funnet i en massegrav på en ranch i nærheten av byen San Fernando i Mexico.

Politimenn drept i Mexico

I juli i år ble to politimenn drept og 12 skadet i gatekamper mellom politi og narkogjengmedlemmer. Sammenstøtet fant sted i Ciudad Juárez i Nord-Mexico, på grensen til El Paso i den amerikanske delstaten Texas.

Foto: Jesus Alcazar / Afp

Ifølge den meksikanske marinen, ble massegraven oppdaget da en mann med et skuddsår kom til en militær kontrollpost for å be om medisinsk hjelp.

Soldater oppsøkte så stedet der mannen var blitt skutt, en ranch i nærheten av byen San Fernando i den meksikanske delstaten Tamaulipas. Der ble de møtt av væpnede menn som skal fungere som leiemordere i en narkobande.

Tre gjengmedlemmer og en soldat ble ifølge den meksikanske banden drept i sammenstøtet. Resten av de væpnede kriminelle kom seg unna.

Dumpeplass

Det var etter en inspeksjon i området at massegraven, med likene av 58 menn og 14 kvinner, ble funnet.

Likene skal være av personer som er drept av medlemmer av narkotikagjenger og stedet omtales som en plass der ofrene for den pågående narkotikakrigen i landet har blitt dumpet, skriver nettstedet BNO News.

Soldatene fant og beslagla 21 rifler, 6600 patroner med ammunisjon og fire lastebiler hvorav én tilhører det meksikanske forsvarsdepartementet.

Krever stadig flere liv

Krigen fortsetter og krever nye liv, til tross for at regjeringen til president Felipe Calderon har slått hardt ned på narkobandenes virksomhet og brukt makt for å få kontroll over den ustabile situasjonen i landet.

Tamaulipas er blant de hardest belastede og mest voldelige statene i Mexico. For tiden rames området av en rekke dødelige angrep, som narkobandene er mistenkt for å stå bak.

51 lik funnet i massegraver i Mexico

51 forbrente lik ble funnet i ni forskjellige massegraver i Nuevo Leon i juli.

Foto: STRINGER/MEXICO / Reuters

Samler likene

Det har dukket opp massegraver stadig oftere i Mexico. I løpet av de siste fire årene, har den brutale krigen mellom rivaliserende narkokarteller tatt rundt 28 000 liv.

Massegraven i San Fernando er det tredje tilfellet i år, der en samling døde kropper blir funnet på ett sted i Mexico. I juni i ble 77 lik funnet i en massegrav ved en gruve i staten Guerrero. I juli fant politiet 51 lik i massegraver i staten Nuevo Leon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt