Normal

Skulle gifte seg - døde i forlovedens armer

Kanadiske Christine Archibald hadde flyttet til Europa for å bo med forloveden. Lørdag ble hun drept av terrorister i London foran øynene på sin kommende ektemann.

Christine Archibald

STORT HJERTE: Christine Archibald ble påkjørt foran øynene på forloveden.

Foto: Privat

Archibald er den første som er identifisert av de totalt sju som ble drept i terrorangrepet på og rundt London bridge sent lørdag kveld.

30-åringen var på helgetur i London sammen med forloveden Tyler Ferguson da hun ble kjørt ned av de tre terroristene som kom i høy hastighet over broen.

Forloveden er knust

Fergusons søster sier til kanadiske CBC at broren er sønderknust etter at Archibald ble brutalt revet fra ham.

– Han holdt henne og så henne dø i armene sine, sier Cassie Ferguson.

Archibalds familie beskriver i en uttalelse kvinnen som storhjertet. Hun jobbet på et hospits for hjemløse i Calgary før hun flyttet til Europa.

Laster Twitter-innhold

– Vi sørger over tapet av vår vakre, kjære datter og søster. Hun fant plass i hjertet til alle, og var sterk i troen på at alle personer er verdt noe og bør møtes med respekt, skriver familien.

Hørte hvinende dekk

Christine Archibald

DREPT: Christine Archibalds familie har frigitt dette bildet av henne. 30-åringen ble kjørt ned og drept i London.

Foto: AP

Fergusons bror Mark sier til CBC at Tyler og Christine bodde i Haag i Nederland. Planen var å flytte hjem til Canada og gifte seg.

– De var veldig forelsket og hadde mange planer for fremtiden. Det er åpenbart forferdelig for ham. Hans livs kjærlighet ble bare revet fra ham, sier Mark Ferguson.

Archibald hadde aldri vært i London før og forloveden hadde derfor tatt henne med ut på en kveldstur for å vise henne byen da angrepet skjedde.

Ferguson gikk noen skritt foran Archibald da han hørte lyden av hvinende dekk fra bilen som siktet seg inn på fotgjengerne.

Forloveden ble truffet og Fergurson forsøkte å gjenopplive henne, uten å lykkes.

– Han klarer ikke å sove, spise, tenke eller gjøre noe som helst. Han prøver bare å holde seg oppe til moren vår kommer til London, sier Mark Ferguson.

Varsler pårørende

Den franske utenriksministeren opplyste i går kveld at også en fransk statsborger ble drept i angrepet, men vedkommende er foreløpig ikke identifisert-

Politiet jobber med å varsle de pårørende, noe som kan ta tid fordi flere av ofrene er utlendinger.

Alle de antatte angriperne ble skutt og drept av politiet i løpet av få minutter. 48 personer er såret etter angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt