Syv drept og 48 skadet etter terrorangrepet i London

Britisk politi bekrefter at minst syv mennesker er drept i et terrorangrep.

En bevæpnet politimann i Borough High Street

STOR POLITIAKSJON: Bevæpnede politifolk har inntatt gatene i området rundt London Bridge.

Foto: Dominic Lipinski / AP

I rundt 80 kilometer i timen kom en hvit varebil kjørende på London Bridge klokken 23.10 norsk tid lørdag kveld. Flere fotgjengere ble kjørt ned. Varebilen var på vei fra sentrum mot sørsiden av elva.

Ifølge øyevitner skal gjerningmenn deretter ha gått ut av bilen, med store kniver i hendene, og knivstukket flere mennesker.

Så skal en eller flere gjerningsmenn ha tatt seg inn på en restaurant på Borough Market og knivstukket en mann i halsen og en annen i magen. Tilstanden til de to er ukjent.

– På dette tidspunktet mener vi at seks personer er døde i tillegg til de tre angriperne skutt og drept av politiet, sier visepolitimester Mark Rowley, som også er leder for det britiske antiterrorpolitiet.

De tre mannlige mistenkte ble skutt og drept av politiet innen åtte minutter fra den første meldingen om angrepene.

Laster Twitter-innhold

Les også: Dette vet vi om terrorangrepet i London

Falske eksplosiver

Politiet opplyser at de mener det bare var tre angripere involvert. De mistenkte befant seg i den hvite varebilen som kjørte ned fotgjengere på London Bridge lørdag kveld. De forlot bilen og bega seg mot Borough Market der de angrep folk med kniv.

– De mistenkte hadde på seg det som så ut som vester med eksplosiver, men disse viste seg i ettertid å være falske, opplyser Rowley.

Ambulansetjenesten oppgir å ha fraktet 48 skadde til fem ulike sykehus, og politiet sier at en av de skadde er en politimann som var med på aksjonen natt til søndag.

Det ble også meldt om et tredje angrep i Vauxhall. Dette viste seg også å være en knivstikking, men den er ikke relatert til de to øvrige hendelsene.

Politiet bekrefter at angrepet i London var terror.

Etterforskes som terror

– Hendelsene på London Bridge og Borough Market er terrorangrep, skriver politiet på Twitter.

Ved 5-tiden norsk tid søndag morgen bekreftet politiet at seks personer er drept og minst 30 skadd, men ved 7-tiden bekrefter ambulansetjenesten i London ifølge The Guardian at det er 48 mennesker som ble såret. Klokken 10.30 ble antallet døde oppjustert til syv.

Politiet opplyste også at de har drept tre antatte gjerningspersoner.

Øyevitne Samantha Wilde sier hun har sett så mye som 30–40 ambulanser i området.

Ifølge BBC sier politifolk som er utstasjonert sør for London Bridge at mer enn én person er drept. Politiet ber folk løpe vekk fra stedene, gjemme seg og ringe politiet når det er trygt.

Statsminister Theresa May vil lede et hastemøte i regjeringens krisekomité COBRA.

– Etter oppdateringer fra politi og sikkerhetsmyndigheter kan jeg bekrefte at den grusomme hendelsen i London håndteres som en potensiell terrorhandling. Dette er en etterforskning som går raskt framover. Jeg ønsker å uttrykke min store takknemlighet til politiet og nødetatene som er på stedet. Våre tanker er med dem som er fanget i disse forferdelige hendelsene, sier May.

Senere bekreftet altså politiet at det dreier seg om et terrorangrep.

Les også: Slik reagerer verden på terroren i London: – Bevisst og feigt angrep

Laster Twitter-innhold

– Varebil kjørte på fotgjengere

Hendelse på London Bridge

«HENDELSE» PÅ LONDON BRIDGE: Folk løper nedover Borough High Street i London etter at politiet rapporterte om en hendelse på London Bridge sent lørdag kveld.

Foto: Dominic Lipinski / AP

– Vi vet ikke ennå alle detaljene, men dette var et bevisst og feigt angrep på uskyldige londonere og besøkende til vår by, som koste seg en lørdags kveld. Jeg fordømmer det på det sterkeste. Det finnes ingen rettferdiggjøring for slike barbariske handlinger, sier Sadiq Khan, borgermester i London.

En BBC-reporter på stedet opplyser at politiet har pågrepet en mann etter at en varebil først kjørte på minst fem fotgjengere på London Bridge.

– Vær oppmerksom

BBC melder om påkjørselen sent lørdag kveld, der deres reporter Holly Jones opplyser at en mann kjørte inn i folkemengden i rundt 80 kilometer i timen og traff fem-seks personer.

London Bridge

Broen er stengt i begge retninger, og politiet har bedt folk holde seg unna området. Undergrunnsbanen i området rundt er også stengt.

Politiet oppfordrer publikum til å forholde seg rolig, men være oppmerksomme og årvåken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt