Franskmann og canadier blant de drepte

21 personer er kritisk skadet etter at de ble kjørt på eller knivstukket av terroristene i London. Blant de skadde og drepte er flere utlendinger.

Skadde får hjelp etter terror i London

SKADET: 21 personer er kritisk skadet i terroren i London. Mange av de skadde er utlendinger.

Foto: Daniel Sorabji / AFP

Sju personer er så langt døde etter terrorangrepet på London Bridge og Borough Market i London lørdag. 48 ble skadet, 21 av dem har kritiske skader, bekrefter britiske helsemyndigheter. Mange av dem er livstruende skadd, sier statsminister Theresa May.

Søndag kveld har ikke politiet offentlig bekreftet identiteten til de sju drepte. De jobber med å informere deres pårørende, og dette kan ta noe tid, da flere av dem er utlendinger.

Blant de drepte er en canadier og en franskmann, bekrefter den canadiske statsministeren og den franske utenriksministeren.

Første navn offentliggjort

Sent søndag kveld skriver The Guardian at canadiske Chrissy Archibald er blant de drepte etter terrorangrepet.

En canadisk journalist har delt en offentlig uttalelse fra Archibals familie på Twitter.

– Vi sørger over tapet av vår vakre, kjære datter og søster. Hun fant plass i hjertet til alle, og var sterk i troen på at alle personer er verdt noe og bør møtes med respekt, skriver familien.

Laster Twitter-innhold

Blant de skadde er to politibetjenter, og minst ni utenlandske statsborgere.

En politibetjent som ikke var på vakt ble skadet da han forsøkte å konfrontere terroristene. Også en trafikkpolitibetjent ble skadd da han forsøkte å stoppe terroristene kun bevæpnet med en kølle.

Ingen av politifolkene skal være alvorlig skadet.

Flere utlendinger blant ofrene

Sju franskmenn er skadet, for fire av dem er tilstanden kritisk, fortalte den franske utenriksministeren i dag.

To australiere er blant de skadde, en mann og en kvinne, bekrefter australske myndigheter.

31 år gamle Candice Hedge fra Australia ble stukket i halsen. På sykehuset skriver hun på Facebook for å berolige sine venner: «Hei alle sammen. Bare så dere vet det, det går greit med meg. Litt smerter men jeg kommer til å overleve.»

Hedge ble angrepet bakfra da hun satt på et utested og tok en drink.

Moren til Hedge sier til Fairfax Media at datteren ikke kan snakke etter skadene på halsen, men at hun har blitt operert og det ser ut til at alt gikk bra.

I sosiale medier verserer en video av en australsk mann, gjengitt i The Australian. Han holder seg på en blødende hake mens han får hjelp av helsepersonell.

Mannen, som sier han heter Andrew, forteller at han gikk mot det han trodde var en slåsskamp. Så kom en mann og stakk ham med kniv.

– Han så ut som en jævla muslimsk terrorist. Men jeg klarte å dukke unna flere stikk, sier australieren og forteller at han skulle reist hjem igjen til Australia i morgen.

Laster Twitter-innhold

To personer fra New Zealand er også blant de skadde. 23 år gamle Oliver Dowling har blitt operert etter at han ble stukket i ansiktet, nakken og magen.

Kjæresten Marie Bondeville ble også skadet i angrepet, hennes tilstand er ukjent.

En spanjol og en canadier skal også være skadet.

Spanjolen er blitt behandlet for skader, men ikke alvorlige, ifølge en talsmann for det spanske utenriksministeriet.

Skadd da han ville hjelpe dørvakt

Kun minutter før journalist og kampsportutøver Geoff Ho ble filmet blødende på vei inn i en ambulanse, hadde han tvitret:

«Vet ikke om det var dumt eller nobelt å hoppe inn og bryte opp en slåsskamp utenfor Southwark Tavern, men to drittsekker prøver å banke opp en ensom dørvakt, det skjer ikke på min vakt!»

Laster Twitter-innhold

Ho, som er fra London, ble raskt meldt savnet på sosiale medier av venner og familie som hadde sett videoen som sirkulerte på nettet. Senere ble han lokalisert på et sykehus.

Skutt av politiet

En av de skadde var et tilfeldig offer på Borough Market som ble rammet av skudd i hodet i det politiet åpnet ild mot de tre terroristene som hadde gått til angrep med kniver.

Politiet forteller at en sivilist ble rammet av skudd, men at han ikke ble kritisk skadd. Vedkommende får behandling på sykehuset.

Åtte politibetjenter skjøt til sammen 50 runder med skudd for å stanse de tre angriperne i London, opplyste politiet på en pressekonferanse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt