Hopp til innhold

Palin setter sin lit til Gud

Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin satser på at høyere makter leder henne til Det hvite hus.

Sarah Palin
Foto: JIM WATSON / AFP

Etter valgnederlaget for en uke siden, snakker Palin nå ut i et intervju med Fox News. Og hun utelukker ikke at hun igjen blir å se i en presidentvalgkamp i USA.

"Vis meg den åpne døren"

- Tro er en stor del av mitt liv. Og jeg legger alltid mitt liv i skaperens hender. Jeg ber om at "OK, Gud, hvis det er en åpen dør for meg et sted, ikke la meg gå glipp av den åpne døra. Vis meg hvor den åpne døra er," sier hun.

- Selv om den bare står lite grann på gløtt, kanskje jeg bare pløyer gjennom den, men ikke la meg gå glipp av en åpen dør. Hvis det er en åpen dør i 2012, eller fire år senere, og hvis det er bra for familien min, staten min, nasjonen, en anledning for meg, da pløyer jeg bare rett gjennom den døra, sier Alaska-guvernøren.

Video nsps_upload_2008_11_11_10_43_30_677.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Sarah Palin tar til motmæle i et intervju med Fox News.

- Har sendt klærne tilbake

I intervjuet svarer hun også på kritikken som blant annet gikk på at Republikanerne brukte nesten en million kroner på klær til Palin etter at hun ble valgt til visepresidentkandidat i september.

Les: Svart belte i shopping

- Da jeg kom til landsmøtet, var det klær der til meg allerede, og det ble bestilt klær til familien min. Klærne tilhører ikke meg, så dem har vi pakket inn i esker og sendt tilbake til de rettmessige eierne, nemlig partiet, sier Palin.

- Det virker så meningsløst å kritisere klesbruken når vi tenker på hva som skjer i verden. Klær virker irrelevant da.

Klar for ny kritikk

Sarah Palin

Sarah Palin, her i stemmelokalet hjemme i Wasilla, Alaska på valgdagen, har ikke gitt opp drømmen om Det hvite hus.

Foto: Johnny Wagner / AFP

Hun kaller flere av anklagene mot henne for betydningsløse. Sarah Palin ble blant annet kritisert for å ikke kunne navngi NAFTA-medlemmene, og for at hun skal ha trodd at Afrika var en nasjon.

Les: Palin: Er Afrika et kontinent?

- Jeg har aldri noensinne sagt: "La meg tenke, er Afrika et land eller et kontinent?" Jeg aner ikke hvordan de klarte å vri det jeg sa, til dette. Det samme gjelder kritikken mot at jeg ikke skal ha kjent til NAFTA-medlemmene.

Men til tross for hard medfart i årets valgkamp, har ikke dette skremt Palin fra å prøve seg igjen, og hun sier at hun ikke har tenkt å flykte fra fremtidig kritikk.

- Livet ditt er en åpen bok. Når du åpner deg selv for kritikk, må du også være klar til å ta den imot, sier Alaska-guvernøren.

- Med andre ord, ikke still i et presidentvalg hvis du ikke kan takle det.

Les: Satire-bonanza mot Palin

SISTE NYTT

Siste nytt