Hopp til innhold

Svart belte i shopping

Republikanerne har brukt nesten en million kroner på klær til Sarah Palin etter hun ble valgt til visepresidentkandidat 4. september.

Senator Olympia Snowe og Sarah Palin
Foto: Robert F. Bukaty / AP

Ifølge Politico har Palin brukt store summer i butikker med priser som ligger langt unna det en finner på Hennes og Mauritz.

Tvilsomt om det er lov

Palin brukte nesten 350.000 kroner på Saks Fifth Avenue i St Louis og New York, og på Neimen Marcus i Minneapolis, tvillingbyen til St.Paul hvor Republikanernes landsmøte ble holdt, brukte hun over 520.000 kroner.

Amerikanske eksperter på valgkampfinansiering er tvilsomme til at det er lov å bruke valgkamppenger til personlige innkjøp.

- Bruker tid på buksedresser og bluser

Politico forsøkte å få en kommentar fra John McCains valgkamporganisasjon tirsdag. Talskvinnen Maria Cornella ville da ikke svare på direkte spørsmål om hvordan valgkamp-pengene blir brukt.

Sarah Palin
Foto: Michael Conroy / AP

Men noen timer etter at saken ble kjent på Politico sine nettsider, kom det en ny uttalelse.

- Med alle de viktige sakene landet vårt står overfor nå, er det bemerkelsesverdig at vi bruker tid på buksedresser og bluser. Det var meningen hele tiden at klærne skulle bli gitt til et godt formål etter valgkampen, sa talskvinne Tracey Schmitt.

Les: Derfor ble Palin valgt

SISTE NYTT

Siste nytt