Hopp til innhold

Palin: Er Afrika et kontinent?

Presidentvalget 2008 er over, men journalister velter seg fremdeles i historier og detaljer om Sarah Palins innsats under valgkampen.

Sarah Palin
Foto: Charlie Neibergall / AP

Nå kommer det informasjon fra uventet hold om Sarah Palins noe spesielle forhold til geografi. Det skriver Huffington Post .

Les også: Humoristenes drømmevalgkamp

Til tross for at slagordet til Fox News er ”Fair & Balanced” - rettferdig og balansert, er kanalen kjent for å være en sterk tilhenger av det republikanske partiet. Onsdag ble det sendt et innslag hvor Palin blir omtalt med alt annet enn rosende ord.

I tillegg ble innslaget sendt på "The O’Reilly Factor" , et meget konfronterende nyhetsprogram som tiltaler de konservative, og vanligvis støter fra seg liberale amerikanere.

Se innslaget fra "The O'Reilly Factor" her

Manglet nødvendig kunnskap

Carl Cameron og John McCain

Carl Cameron intrervjuer John McCain.

Foto: Mary Altaffer / AP

Ifølge Fox News sin politiske sjefskorrespondent Carl Cameron, var det en sterk uro i McCain-organisasjonen fordi Palin manglet ”et kunnskapsnivå som er nødvendig for å være en visepresidentkandidat, et hjerteslag fra å være president”.

Palin visste ikke hvilke land som er medlem av NAFTA (USA, Canada og Mexico). NAFTA har vært et viktig debattområde under valgkampen. Særlig fordi arbeiderne i USA er redde for at arbeidsplasser skal gå tapt i konkurransen fra de andre landene.

Like graverende er det muligens at Palin ”ikke forstod at Afrika er et kontinent og ikke et land.”

Ved et tilfelle spurte Palin om Sør-Afrika er en del av nasjonen Afrika, forteller Cameron. Informasjonen skal han ha fått direkte fra McCains rådgivere.

Cameron forteller også at Palin var et mareritt å jobbe med for valgkampmedarbeiderne. Hun nektet å få hjelp til å forberede seg til det famøse intervjuet med Katie Couric. Etterpå var Palin rasende og skyldte på medarbeiderne for at intervjuet gikk dårlig.

Se intervjuet med Katie Couric

Raserianfall

Mot slutten av valgkampen gikk det rykter om at Palin var i ferd med å bryte sammen under det enorme presset. Cameron bekrefter ryktene.

- Hun så på nyhetsinnslag om morgenen og fikk raserianfall. Jeg har forstått det slik at det var perioder hvor hun var så sint og fæl mot medarbeiderne at de var redusert til tårer. Det ble kastet papirer og slikt, sier Cameron.

Iført bare et håndkle

Det skal også ha vært episoder hvor oppførselen hennes gjorde at McCains medarbeidere ble tatt på senga.

-En av de mest berømte historiene som har kommet ut, er en gang McCains medarbeidere skulle hente Palin på hennes hotellrom. Hun hadde nettopp gått ut av dusjen og møtte dem iført bare et håndkle. De ble overrasket over dette og fant det noe uvanlig, sier Cameron.

SISTE NYTT

Siste nytt

Valg i Brasil: 33 millioner på sultegrensen

Neste helg går Brasil til valg på ny president. Stemmene fra de fattige er avgjørende. Mer enn 33 millioner brasilianere lever nå på sultegrensen, viser en undersøkelse.