NRK Meny
Normal

Fiskebåter tilbakekalt i Louisiana etter sykdom

Alle de 125 fiskebåtene som deltar i oppryddingen etter oljeutslippet i Mexicogolfen har blitt tilbakekalt. Fire av personer om bord har fått helseproblemer.

Fiksebåt i Mexicogolfen

Fiksebåter deltar i oppryddingen etter oljesølet i Mexicogolfen.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Onsdag ettermiddag fikk US Coast Guard fikk inn meldinger om at mannskapet om bord på tre av båtene opplevde kvalme, hodepine, og brystsmerter.

– Ingen andre har meldt om lignende symptomer, men vi velger å kalle tilbake alle for å være på den sikre side, sier Robinson Cox i kystvakten.

Les også: – Stormer kan forverre olje- katastrofen i Mexicogolfen

Boreriggen «Deepwater Horizon» som tok fyr og havarerte 20. april, har ført til et gigantisk oljeutslipp.

Bruk av kjemikaler

En av arbeiderne måtte evakueres med ambulansefly til et sykehus for behandling. BP og kystvakten etterforsker nå sykdomstilfellene.

Det flere nå lurer på er om sikkerheten til de som deltar i den omfattende oppryddingen er ivaretatt. Det blir brukt svært giftige kjemikaler for å løse opp de store oljeflakene.

Tirsdag beordret amerikanske myndigheter oljeselskapet BP om å minske bruken av kjemikalier under oppryddingsarbeidet etter oljeutslippet.

Oljesøl fra Mexicogolfen har nådd Louisiana

Oljesøl fra Mexicogolfen har nådd Louisiana

Foto: LEE CELANO / Reuters

Miljøvernere har uttrykt bekymring over at kjemikaliene som skal rense vannet også vil utgjøre en trussel for livet i havet.

Kjemikaliene lager en giftig suppe som kan være en fare for livet i havet selv om de skulle greie å hindre at oljesølet når den sårbare kysten, sier amerikanske eksperter.

Les også: Vil sette fyr på oljeflaket

Les også: Frykter katastrofe for dyrelivet

Lekkasjene fra øljebrønnen har vart i fem uker, og rundt 5000 fat olje pumpes ut i havet hver dag i det som tegner til å bli den største oljekatastrofen i USA noensinne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt