NRK Meny
Normal

Minst 11 drept i drone-angrep

Minst 11 militante i Pakistans nordvestlige stammeområde på grensen mot Afghanistan er drept i et nytt amerikansk drone-angrep.

En amerikansk Predator-drone

Det amerikanske forsvaret og CIA bruker Predator-droner i kampen mot militanske nordvest i Pakistan. Dette bildet er fra en hangar i USA.

Foto: Heather Ainsworth / AP

Angrepet er det tiende på 11 dager, opplyser pakistanske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AFP.

«Det farligste stedet på jord»

Ifølge kildene traff fire raketter et militant område i landsbyen Bushnarai i Shawal-distriktet i Nord-Waziristan, der Al Qaida og Taliban står sterkt og har flere gjemmeplasser utenfor myndighetenes rekkevidde. Shawal-distriktet ligger over 30 mil fra Pakistans hovedstad Islamabad.

Mens Pakistan fremdeles sliter med flommen som har rammet 21 millioner mennesker i landets største humanitære krise noen sinne, har islamistiske militante trappet opp volden de siste ukene med flere bombeangrep.

Simulator for amerikanske Predator-droner

Dronene er førerløse fly som kan styres fra trygge omgivelser. Dette bildet er fra en drone-simulator til bruk under opplæring av fjernstyrerne.

Foto: Damian Dovarganes / AP

Amerikanske raketter har drept mer enn 60 militante i Nord-Waziristan siden 3. september i det pakistanske stammeområdet i nordvest, området som USAs regjering kaller « Al Qaidas globale hovedkvarter og det farligste stedet på jord ».

«Gjester» blant de drepte

– 11 militante ble drept i dagens drone-angrep, sier en pakistansk sikkerhetsansatt til AFP. Han opplyste først at sju personer ble drept, men oppdaterte senere antallet.

Også utenlandske militanske - «gjester», kodeordet som brukes om Al Qaida-medlemmer fra andre land - er blant de drepte.

En annen sikkerhetskilde bekrefter angrepet, og at 11 personer er hentet ut av de knuste bygningene.

1070 drept i 125 drone-angrep

Taliban truet i forrige uke pakistanske sikkerhetsansatte med å trappe opp selvmordsangrepene for å hevne de drone-angrepene, som USA hevder er livsviktige for å beskytte NATO-soldatene i Afghanistan.

Islamistiske bombe- og selvmordsangrep har tatt over 3700 liv siden 2007.

USA bekrefter aldri drone-angrep, men det amerikanske forsvaret og CIA er de eneste som har droner i området. Over 1070 personer er drept i mer enn 125 drone-angrep i Pakistan siden august 2008.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt