Fem drept i Al Qaidas hovedkvarter

Et amerikansk rakettangrep i «Al Qaidas globale hovedkvarter og verdens farligste område» har tatt livet av fem militante, opplyser pakistanske tjenestemenn.

Amerikansk Predator-drone

Dette bildet av en amerikansk Predator-drone er tatt i Albania i 1995. Flyene brukes nå i angrep mot stammeområdene nordvest i Pakistan.

Foto: Armando Babani / AP

Drone-angrepet var rettet mot landsbyen Neway Adda i Datta Khel-området i nærheten av Miranshah, den viktigste byen i det stammedominerte Nord-Waziristan.

To av de drepte var «gjester»

– En amerikansk drone avfyrte to raketter. Målet var et hus som ble brukt som base av militante. Fem militante ble drept, sier en tjenestemann i sikkerhetstjenesten i Peshawar til nyhetsbyrået AFP.

Pakistansk motstand mot drone-angrepene

Pakistanere demonstrerer mot den amerikanske bruken av ubemannede droner.

Foto: Mohammad Iqbal / AP

En annen ansatt i sikkerhetstjenesten i Miranshah bekrefter angrepet og antallet drepte. To av de drepte skal ha vært «gjester» - kodenavnet for utenlandske militante.

Huset som var målet for angrepet, var eid av en lokal stammemann som leide det ut til militante, melder AFP. Innbyggerne i landsbyen opplyser at fem personer er gravd ut av ruinene, og at noen skadede er fraktet til et ukjent tilholdssted for å motta medisinsk behandling.

Etterretningsarbeidere sier at de forsøker å finne ut nasjonaliteten til de drepte.

«Verdens farligste område»

Området er et beryktet sentrum for Taliban-militante og opprørere med bånd til Al Qaida. I forrige uke ble 24 militante drept i fire amerikanske drone-angrep i løpet av 24 timer i det samme stammeområdet.

Washington kaller området på grensen mot Afghanistan - som har blitt hardt rammet av de massive flommene i årets regntid i Pakistan - «det globale hovedkvarteret til Al Qaida og verdens farligste område».

Det amerikanske forsvaret har gjennomført flere drone-angrep mot Taliban og Al Qaida-kommandører i den nordvestlige delen av Pakistan, der militante har gravd ut tilfluktssteder i fjellene.

Tjenestemenn i Washington sier til AFP at drone-angrepene er et livsviktig redskap for å beskytte utenlandske soldater i Afghanistan, og flere militantledere skal ha blitt drept i angrepene.

En amerikansk Predator-drone

En amerikansk Predator-drone i det sørlige Afghanistan tilbake fra et angrep mot militante i Pakistan.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

USA bekrefter aldri angrepene

USAs forsvar bekrefter aldri drone-angrepene selv, men det amerikanske forsvaret og CIA i Afghanistan er de eneste som har slike droner i området.

Al Qaida opplyste i juni at terrororganisasjonens nummer tre og Osama bin Ladens tidligere finanssjef Mustafa Abu al-Yazid ble drept i et drone-angrep i Nord-Waziristan.

Over 1040 personer har blitt drept i over 100 drone-angrep i Pakistan siden august 2008.

Over 3700 personer er drept i løpet av de tre siste årene i en rekke selvmordsangrep og bombeeksplosjoner i Pakistan. Mange av dem er utført av Taliban og andre ekstreme islamistister med bånd til Al Qaida.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt