NRK Meny
Normal

Spesialstyrker stormet Rio-bydel med stridsvogner og helikoptre

Brasiliansk militærpoliti fortsetter oppryddingen i Rio de Janeiros favelaer. I helgen tok 800 politifolk over nok en bydel med stridsvogner og helikoptre.

Politiet og spesialstyrkene rykket inn og tok kontroll over Mangueira-favelaen, som ligger i nærheten av berømte Maracana, der VM-finalen skal spilles om tre år.

Aksjonen er en del av myndighetenes arbeid med å sikre byen før fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016, og Mangueira er den 18. favelaen som er okkupert av myndighetene.

Les: Horrem: - Jeg har aldri opplevd lignende
Les: Håpet tent i narkobandenes bastion

Tre personer ble arrestert, og politiet beslagla 32 kjøretøyer og 300 pakker med marihuana, skriver CNN.

Helgens aksjon var imidlertid annonsert på forhånd, og ifølge sikkerhetssjef Jose Mariano Beltrame ble det ikke nødvendig å løsne et eneste skudd.

Video Slumoperasjon i Rio

VIDEO: Myndighetene okkuperte slumområde i Rio.

Vil bli kvitt narkobandene

Det står i sterk kontrast til da aksjonene startet i vinter. Da myndighetene gikk løs på de første favelaene, var det hyppige skuddvekslinger og store opptøyer der over 30 mennesker ble drept.

Les: Bruker pansrede biler og helikoptre mot narkogjengene
Bakgrunn: De som gikk til krig i Rios favelaer

Nå ser det ut til at de fleste innbyggerne vil bli kvitt narkobandene som herjer i slumområdene, og myndighetene delte ut løpesedler med bilder av ettersøkte kriminelle og telefonnumre til politiet, skriver BBC.

Flere ettersøkte doplangere flyktet før myndighetenes styrker rykket inn, og Beltrame opplyser at det er utstedt arrestordre på 55 personer som vil bli arrestert «når tiden er inne».

Rio de Janeiro har lenge slitt med høy narkotikakriminalitet, og narkogjengene har kontrollert store deler av slumområdene. Politiet har slitt med å vinne lokalbefolkningens tillit, noe som har blitt en større del av myndighetenes arbeid.

Les også: Oberst: - Dette er vår D-dag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt