Hopp til innhold

Mer enn 300 er drept i terrorangrepet mot et hotell i Somalia lørdag

Antallet drepte i terrorangrepet lørdag mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, har steget til over 300, ifølge kilder i politi og helsevesen.

SOMALIA-ATTACKS/ Civilians evacuate from the scene of explosion in Mogadishu

FOLK FLYKTER: Tre menn løper fra området etter at lastebilen til venstre sprengte i noe som omtalt som den største eksplosjonen på mange år.

Foto: FEISAL OMAR / Reuters

Antallet drepte i selvmordsangrepet lørdag mot et hotell i Somalias hovedstad Mogadishu, har steget fortløpende siden de første meldingene lørdag hvor det ble opplyst at minst 20 var blitt drept.

Nå er antallet drepte personer oppe i over 300. Over 300 er også skadet.

Somalia Explosion

300 SÅREDE: En såret mann bæres til en ventende ambulanse ved hjelp av et laken av folk som er kommet til for å bistå.

Foto: Farah Abdi Warsameh / AP

Mange av de døde er hentet ut av restene av ødelagte bygninger, sier politimannen Mohamed Dahir til nyhetsbyrået DPA. Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed har kalt angrepet en nasjonal tragedie.

Angrepet skal være det verste noen gang i Somalia, som har vært herjet av væpnet konflikt, politisk kaos og manglende sentral styring i lange perioder siden 1991.

LES OGSÅ: Et møte med afrikaterrorens ofre

SOMALIA-BOMBING-CONFLICT

I RUINER: Folk leter etter overlevende etter selvmordsangrepet ved et hotell i Mogadishu lørdag kveld. Kilder sier ifølge nyhetsbyråer at det var den største eksplosjonen i byen på mange år.

Foto: MOHAMED ABDIWAHAB / AFP

Tror al-Shabaab står bak angrepet

Ingen har så langt påtatt seg skylden for angrepet, men den somaliske regjeringen mener den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab trolig står bak.

Angrepet var tilsynelatende rettet mot Safari Hotel, som ligger i en travel gate i distriktet Hodan, ikke langt unna utenriksdepartementets lokaler. Hotellet ble lagt i ruiner da en lastebil fylt med sprengstoff eksploderte.

Lørdag kveld ble det opplyst at minst 50 var blitt drept, men søndag formiddag var antallet økt til minst 85. Noen timer senere opplyste kilder i politiet og helsevesenet at 189 var døde og over 200 skadd.

SISTE NYTT

Siste nytt