Manning forsøkte å ta sitt eget liv

Advokatene til Chelsea Manning, soldaten som lekket amerikanske hemmeligstemplede dokumenter, bekrefter at hun ble innlagt på sykehus fordi hun forsøkte å ta sitt eget liv.

Den amerikanske soldaten Chelsea Manning, tidligere kjent som Bradley Manning

KJENT SOM BRADLEY MANNING: Den amerikanske soldaten Chelsea Manning, tidligere kjent som Bradley Manning.

Foto: Reuters / Reuters/ntb sCANPIX

Advokatene gir ingen videre detaljer i eposten som er sendt til flere medier. 28 år gamle Manning sitter fengslet i Kansas etter å ha blitt dømt til 35 års fengsel i 2013.

Manning sto bak det som fram til Wikileaks var den største lekkasjen av hemmelige dokumenter fra det amerikanske militæret noensinne.

Advokatene anklager den amerikanske hæren for et grovt brudd på taushetsplikten da en embetsmann offentliggjorde at Manning hadde blitt innlagt på sykehus.

– Hun ville foretrukket å holde informasjon om sin medisinske tilstand privat, sier advokatene.

Varsleren Chelsea Manning het tidligere Bradley til fornavn. Hun varslet i 2013 at hun ønsket å gjennomgå hormonbehandling og skifte kjønn dagen etter dommen.

Manning har innrømmet at hun lekket 470.000 graderte rapporter fra slagmarkene i Irak og Afghanistan og 250.000 hemmelige diplomatiske dokumenter.

Blant annet avslørte materialet som WikiLeaks publiserte hvordan krigene i Afghanistan og Irak var fra innsiden, og hvordan USAs interesser verden over ble fremmet fra innsiden av utenrikstjenesten.

Chelsea Mannings advokater bekrefter at hun forsøkte å ta sitt eget liv i

BEKREFTER: Chelsea Mannings advokater bekrefter at hun forsøkte å ta sitt eget liv i fengselet. Hun er nå innlagt på sykehus.

Foto: HANDOUT / Reuters/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt