NRK Meny
Normal

Los Angeles-politiet innrømmer å ha skutt feil mann

Politiet i Los Angeles sier mannen de skjøt og drepte etter et biltyveri i slutten av juli, ikke var den mistenkte. 27 år gamle Donnell Thompson ble skutt etter at tyven hadde krasjet bilen var blitt arrestert.

Protest, Los Angeles, California

Over hele USA har det vært protester mot at politiet skyter svarte menn. Her fra en demonstrasjon i Los Angeles tidligere i sommer. (arkiv)

Foto: ROBYN BECK / Afp

Da politiet fikk melding om at en bil var stjålet tok de opp jakten, men ble skutt etter.

Så da folk i nabolaget meldte fra at de så en svart mann ligge på bakken trodde politiet han kunne ha vært i den stjålne bilen.

De så Donnell Thompson ligge på en gårdsplass med én hånd ute av syne. Los Angeles Times skriver at Thompson ble funnet etter at politiet hadde funnet og arrestert mannen som hadde stjålet bilen.

Hadde ikke noe våpen

Thompson skal ikke ha svart på politiets henvendelser og politiet mistenkte at han kunne ha en forbindelse til biltyven, heter det i politiets uttalelse. Da Thompson til slutt reiste seg, løp han mot politiet.

Betjenten fryktet han var bevæpnet og skjøt ham, skriver politiet i sin forklaring. Det ble ikke funnet noe våpen på Thompson.

– Vi har fastslått at det ikke finnes noen bevis for Donell Thompson var i bilen, eller at han var involvert i skytingen mot politiet, skriver politiet.

Donall Thompsons slektninger forteller at han ikke hadde noe kriminelt rulleblad og at han aldri ville ha truet noen.

Var utviklingshemmet

– Han var 27 år gammel, men mentalt var han mye yngre. Mentalt var han kanskje 16, sier storesøsteren hans Matrice Stanley.

Familien sier de ikke vet hvorfor han var der akkurat denne kvelden, men mener han kan ha blitt redd da politiet kom. Kusinen hans sier til Los Angeles Times at han snakket svært lavt og at man alltid måtte stå helt inntil ham for å høre hva han sa.

En talskvinne for organisasjonen Black Lives Matter Long Beach, Dawn Modkins, sier familien vil ha en offentlig unnskyldning.

Etterforskningen av denne saken er ikke over og den skal opp for en lokal domstol. Politimannen som skjøt er ikke tatt ut av tjeneste, men får ikke patruljere i gatene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt