Hopp til innhold

Lager politistasjoner kun for kvinner

Myndighetene i landet kjemper for å forsikre kvinner om deres sikkerhet etter at en kvinne ble gjengvoldtatt i New Delhi for tolv dager siden. Nå skal Vest-Bengal lage politistasjoner kun for kvinner.

India demonstrasjon voldtekt

Sinte demonstranter har protestert mot de mange gruppevoldtektene i India. I helgen kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter, og over 100 mennesker ble såret. Nå har delstaten Vest-Bengal bestemt seg for å etablere 65 politistasjoner kun for kvinner.

Foto: ADNAN ABIDI / Reuters

Den indiske delstaten Vest-Bengal skal etablere 65 politistasjoner utelukkende for kvinner, melder nyhetsbyrået AFP.

– 10 av politistasjonene er allerede i bruk. Disse politistasjonene skal ta av seg forbrytelser mot kvinner, opplyser Mamata Banerjee som er kvinneminister i delstaten.

Banerjee opplyser også om at det skal opprettes 158 nye domstoler, som vil sette fart i behandlingen av saker om forbrytelser mot kvinner.

Raseri i India

Krav om dødsstraff for voldtekt i India

Massene i India krever dødsstraff for de antatte gjerningsmennene.

Foto: SAM PANTHAKY / Afp

Meldingen kommer på et tidspunkt, der myndighetene over hele India forsøker å berolige landets kvinner etter at en 23 år gammel kvinne gjengvoldtatt i New Delhi 16. desember.

Kvinnen ble voldtatt av seks menn på en buss i New Delhi mens kjæresten hennes ble holdt fast.

Voldtekten har utløst et voldsomt raseri i India. I helgen ble over 100 mennesker såret i sammenstøt med politiet. En 47 år gammel politimann døde.

Rekrutterer flere kvinner til politiet

Indias statsminister Manmohan Singh forsikrer indiske kvinner om at de har myndighetenes beskyttelse, men han sliter med å bli trodd.

– Jeg forsikrer at jeg vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til alle kvinnene i landet, sier statsministeren mandag.

Det er ikke mange kvinnelige politifolk i India, men myndighetene over hele landet er nå i gang med å rekruttere flere kvinner til politiet.

Mangelen på kvinnelige betjente har av mange indere fått skylden for at forbrytelser mot kvinner ikke har blitt grundig etterforsket.

– Vi vil ha sikkerhet for indiske kvinner

Det har i helgen vært enorme demonstrasjoner for kvinners sikkerhet i India.

Foto: SAM PANTHAKY / Afp

23-åringen kjemper for livet

Mens arbeidet med å dempe uroen og mildne massene pågår, kjemper 23-åringen for livet.

Hun har omfattende hjerneskader. Leger ved sykehuset i Singapore, hvor den unge kvinnen behandles, betegner tilstanden hennes som «ekstremt kritisk».

Ifølge ledelsen ved sykehuset skal kvinnen også ha fått infeksjoner i lungene og i underlivet.

– Hun har oddsene mot seg og kjemper for livet, sier sykehusdirektøren Kelvin Loh.

Gruppevoldtekter daglig

Daglig blir det meldt om gruppevoldtekter, og senest torsdag ble en 42 år gammel kvinne funnet på en vei sørøst i Delhi etter å ha blitt kneblet, dopet ned og så voldtatt av tre menn.

Onsdag kom det en melding om nok en massevoldtekt – da i delstaten Tamil Nadu, der ti menn nå er siktet for å ha voldtatt en 20 år gammel kvinne, også hun foran øynene på kjæresten.

Indiske myndigheter opplyste torsdag at de vil legge ut bilde, navn og adressene til dømte voldtektsmenn på offisielle nettsider.

SISTE NYTT

Siste nytt