Voldtektsoffer kjemper for livet i Singapore

Den 23 år gamle indiske kvinnen som ble gjengvoldtatt for to uker siden, har omfattende hjerneskader.

 Mount Elizabeth Hospital

Den indiske kvinnen som ble brutalt voldtatt i New Delhi kjemper for livet ved Mount Elizabeth-sykehuset i Singapore.

Foto: ROSLAN RAHMAN / Afp

Leger ved sykehuset i Singapore, hvor den unge kvinnen behandles, betegner tilstanden hennes som «ekstremt kritisk».

Ifølge ledelsen ved sykehuset skal kvinnen også ha fått infeksjoner i lungene og i underlivet.

– Hun har oddsene mot seg og kjemper for livet, sier sykehusdirektøren Kelvin Loh.

Et team av spesialister jobber nå med å redde livet til studenten som ble påført livtruende skader da hun ble voldtatt på en buss mens kjæresten hennes ble holdt fast.

Mennene byttet på å voldta henne med en jernstang før de kastet henne av bussen, ifølge Reuters.

Kvinnen ble fløyet til Mount Elizabeth i Singapore natt til torsdag. I går opplyste sykehuset at hun hadde gjennomgått tre operasjoner. Sykehuset berømmer de indiske myndighetene, som betaler for oppholdet, for samarbeidet.

– Indiske myndigheter har vært svært samarbeidsvillige i å hjelpe sykehuset og familien til kvinnen, opplyser ledelsen ved sykehuset. Sikkerheten ved sykehuset har også blitt trappet opp.

Raseri i India

India demonstrasjon voldtekt

Sinte demonstranter har protestert mot de mange gruppevoldtektene i India. I helgen kom det til sammenstøt mellom politi og demonstranter, og over 100 mennesker ble såret.

Foto: ADNAN ABIDI / Reuters

Voldtekten har utløst et voldsomt raseri i India. I helgen ble over 100 mennesker såret i sammenstøt med politiet. En 47 år gammel politimann døde. Mange av gatene i New Delhi bli stengt av, men torsdag var de fleste av dem åpnet igjen. Det er imidlertid varslet ytterligere protestaksjoner.

Indias statsminister Manmohan Singh forsikrer indiske kvinner om at de har myndighetenes beskyttelse, men han sliter med å bli trodd.

Daglig blir det meldt om gruppevoldtekter, og senest torsdag ble en 42 år gammel kvinne funnet på en vei sørøst i Delhi etter å ha blitt kneblet, dopet ned og så voldtatt av tre menn.

Onsdag kom det en melding om nok en massevoldtekt – da i delstaten Tamil Nadu, der ti menn nå er siktet for å ha voldtatt en 20 år gammel kvinne, også hun foran øynene på kjæresten.

Navn og bilde

Indiske myndigheter opplyste torsdag at de vil legge ut bilde, navn og adressene til dømte voldtektsmenn på offisielle nettsider.

Statssekretær Ratanjit Pratap Narain Singh sier myndighetene først vil starte en kampanje i New Delhi.

– Vi tar dette problemet veldig seriøst, og setter i gang tiltak så tidlig som mulig, sier Singh.

India

Enken etter politimannen Subhash Tomar, som døde på sykehus etter at han ble såret i sammenstøt med demonstranter i New Delhi 25. desember, blir trøstet av venninner under begravelsen. Protestaksjonene mot de mange gjengvoldtektene i India har fått statsminister Manmohan Singh til å love tiltak og lovendringer for å få bukt med problemet.

Foto: ADNAN ABIDI / Reuters
Gransking

Statsminister Singh samlet en rekke delstatsministre torsdag for å få på plass tiltak som må gjennomføres av myndighetene både på nasjonalt plan og på delstatsnivå.

Singhs regjering er blitt kritisert for det notorisk trege indiske rettssystemet, og han lover at de seks mennene som er pågrepet for voldtekten av den 23 år gamle kvinnen, vil bli tatt hånd om raskt.

Allerede er det blitt opprettet en kommisjon som skal granske overfallet, mens et separat utvalg er blitt bedt om å foreslå endringer i indisk lovgivning slik at seksualforbrytelser kan straffes hardere.

– Lovene som angår kvinners sikkerhet vil bli gjennomgått, lover statsministeren.

SISTE NYTT

Siste nytt