Hopp til innhold

Politiet drepte alle mistenkte

Sammen med politiet skulle fire menn siktet for voldtekt tilbake til åstedet for å rekonstruere hendelsen. Det endte med at alle fire ble drept av politiet.

Bilder fra et videopptak av politiet på åstedet der fire mistenkte voldtektsmenn ble skutt og drept fredag morgen i Hyderabad.

DREPTE DE MISTENKTE: Bilde av politi på åstedet etter at de fire mistenkte voldtektsmenn ble skutt og drept.

Foto: Reuters Tv / Reuters

Indisk politi har skutt og drept fire menn mistenkt for å ha voldtatt og satt fyr på en ung kvinne i Hyderabad i forrige uke.

En av de mistenkte klarte å ta våpenet fra en av politimennene da de skulle rekonstruere voldtektssaken fredag morgen, skriver Times of India.

Politiet var under press etter å ha fått krass kritikk for ikke å ha tatt voldtekten og drapet på en 27 år gammel veterinærstudent på alvor. Studenten ble voldtatt og brent levende og forlatt under en bro i den indiske storbyen i forrige uke. Etter at de fire mistenkte ble drept, har stemningen snudd. Moren til den drepte kvinnen sier til BBC at hun er glad og lettet nå som mennene er døde.

– Jeg hadde aldri trodd vi skulle få rettferdighet, sier moren til BBC.

Hyller politiet

Mange har tatt til sosiale medier for å takke politiet. Over bruer i byen sør i India står det nå «hail the police», altså hyll politiet.

Moren til en student som ble gjengvoldtatt på en buss i Delhi i 2012, hyllet også politiet.

– Jeg er ekstremt glad for denne straffen. Politiet har gjort en strålende jobb, sa hun til nyhetsbyrået ANI.

Laster Twitter-innhold

Over 33.000 kvinner og jenter ble voldtatt i India i 2018 ifølge offisielle tall. Det reelle tallet er trolig langt høyere. Mange indere er rasende fordi gjerningsmenn ofte slipper unna, særlig når offeret er en kvinne eller jente fra lavere samfunnslag.

Flere har også reagert på det som kan se ut som en henrettelse. Den pensjonerte politimannen Prakash Singh sier til BBC at drapene kunne ha vært unngått.

SISTE NYTT

Siste nytt