Hopp til innhold

Kim til Trump: – Jeg skal temme deg med ild

Nord-Koreas leder Kim Jong-un kaller Donald Trump sinnsforvirret og senil. Han varsler et kraftig motsvar etter at USAs president talte til FNs hovedforsamling.

Nord-Koreas leder, Kim Jong Un.

RASENDE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un reagerer kraftig på USAs president Donald Trumps tale til FN.

Foto: AP

Trump gikk hardt ut mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un fra FNs talerstol tirsdag. Presidenten truet blant annet med å ødelegge Nord-Korea fullstendig, hvis landet forsøker å angripe USA eller deres allierte.

Nå svarer Kim Jong-un på talen, i en uttalelse som det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA har publisert i sin helhet. Svaret er også gjengitt her.

– I stedet for å komme med uttalelser som kunne lettet spenningen, kom han med uhøflig vrøvl man ikke har sett maken til før, skriver Nord-Koreas leder.

– Redde hunder bjeffer høyest, legger han til.

Trumps første tale i generalforsamlingen

– En skurk og en gangster

Videre skriver Kim at han oppfordrer Trump til å velge sine ord med omhu når han taler for hele verden.

– Han er uegnet til å styre et land. Han er helt klart en skurk og en gangster som liker å leke med ild, og ikke en politiker, skriver han.

Det er ventet at Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong Ho skal tale til FNs hovedforsamling i dag.

Nord-Koreas delegasjon forlot salen

FORLOT SALEN: Ja Song Nam, som er Nord-Koreas ambassadør til FN, forlot sin plass og salen før Trump begynte sin tale.

Foto: Eduardo Munoz / Reuters/NTB Scanpix

– Jeg vil svare med ild

Forholdet mellom USA og Nord-Korea har blitt kraftig tilspisset etter en rekke prøvesprenginger, blant annet av det Nord-Korea selv hevder er en hydrogenbombe – den mest ødeleggende formen for kjernefysiske våpen.

Amerikanske myndigheter mener det er helt utenkelig at Nord-Korea skal kunne angripe USA med et atomvåpen. Selv sier Kim at Nord-Koreas svar på talen vil bli langt verre enn Trump kan forestille seg.

– Handling er den beste behandlingen for en senil person som ikke kan lytte, men som bare sier det han selv vil. Jeg skal sørge for at mannen som leder USA betaler dyrt for sin tale og for å true med å ødelegge Nord-Korea, skriver Kim, og avslutter:

– Jeg vil temme denne sinnsforvirrede og senile amerikaneren med ild.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt