NRK Meny
Normal

Antatt selvmordsbomber fanget på overvåkningskamera

Bulgarske myndigheter har offentliggjort et bilde av den antatte selvmordsbomberen som sto bak angrepet på flyplassen i Burgas i Bulgaria.

Bulgarske myndigheter har offentliggjort overvåkningsbilder fra flyplassen rett før onsdagens angrep på flyplassen i byen Burgas.

VIDEO: Antatt selvmordsbomber fanget på overvåkingskamera.

Innenriksdepartementet i Bulgaria har gitt ut et bilde av en mann som skal ha stått bak onsdagens angrep på flyplassen i byen Burgas.

Overvåkningsbildet fra flyplassen viser den antatte selvmordsbomberen inne på terminalen, kun timer før han sprengte en buss fylt med israelske turister.

Mannen er iført en blå t-skjorte, og går rolig rundt omkring i flyterminalen, med en stor svart sekk på ryggen.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Bombemannen i Bulgaria

Dette er mannen som i følge bulgarske myndigheter, står bak terrorangrepet i Burgas, Bulgaria.

Foto: - / Afp

Samarbeider med FBI og CIA

Torsdag morgen slo Bulgarias innenriksminister Tsvetan Tsvetanov slo fast på at en selvmordsbomber med et falskt førerkort fra USA, sto bak bombeangrepet.

Mannen skal ha oppholdt seg i Bulgaria de siste fire til sju dagene, og anslås å være rundt 35 år gammel, melder bulgarske medier.

Statsminister Boiko Borisov sier torsdag formiddag at bulgarske myndigheter samarbeider med FBI og CIA for å finne identiteten på mannen.

– Denne personen finnes ikke i deres databaser, sier Borisov som ikke vil oppgi navnet som er oppført på det falske førerkortet.

Den antatte selvmordsbomberen gikk under navnet «Jacque Felipe Martin», melder nyhetskanalen ABC som har fått tak i et bilde av det falske førerkortet.

Det falske førerkortet skal stamme fra delstaten, Michigan. Mannen har feilaktig oppgitt en adresse til et casino i Baton Rouge, Louisiana som sin egen adresse.

Iran nekter skyld for angrepet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu gikk hardt ut og hevdet at Iran utførte terrorangrepet i Burgas.

– Israel vil svare Iran med makt, sa Netanyahu i en uttalelse kort tid etter terrorangrepet.

Myndighetene i Iran nekter for å ha noen tilknytning til angrepet i Bulgaria.

– Iran fordømmer alle terroristhandlinger på det aller sterkeste, sier talsmann for det iranske utenriksdepartementet, Ramin Mehmanparast.

– Den islamske republikken, som selv er det største offeret for terrorisme, mener terrorisme setter uskyldige liv i fare, og fordømmer det derfor sterkt, sa Mehmanparast på torsdag.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

En buss med israelske turister ble sprengt i Bulgaria.

VIDEO: Tre busser ble satt i brann i eksplosjonen i Bulgaria på onsdag.

Angrep rettet mot israelere

Tre busser med israelske turister ble rammet av en bombe på flyplassen i Burgas på Bulgarias svartehavskyst i 17.30-tiden onsdag.

Israelske turister hadde akkurat satt seg på en buss som skulle frakte dem fra flyplassen i Burgas til det kjente feriestedet Sunny Beach, da en bombe i bussen gikk av.

Torsdag formiddag nedjusterte israelske og bulgarske myndigheter antall døde fra åtte til sju, etter at det ble feilaktig rapportert at en person hadde dødd i løpet av natten.

Fem israelere og en bulgarsk bussjåfør ble drept i angrepet, i tillegg til selvmordsbomberen, opplyser Tsvetanov.

Over 30 personer skal være skadet i bombeangrepet som er det mest alvorlige angrepet mot israelske statsborgere i utlandet siden 2004.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt