NRK Meny
Normal

Flere tusen nordmenn ferierer i Bulgaria

Norske turister reiser i tusentall til Bulgaria for å nyte sol og sommerlivet der. Idag ble en turistbuss med israelske turister angrepet og flere ble drept.

Strandliv i Bulgaria

De siste årene har det kommet flere og flere turister til Bulgaria.

Foto: - / AFP

– Vi har 2.600 gjester i Bulgaria nå, det sier informasjonsrådgiver i Star Tour, Kirsti Irgens Ertsås til NRK.no.

Hun forteller at to av Star Tours gjester var på flyplassen da en bombe eksploderte og tok flere menneskeliv onsdag ettermiddag.

Det skal ha vært en selvmordsbomber detonerte en bombe ved en buss som fraktet israelske turister på flyplassen Burgas ved Svartehavet.

– De to har vært i kontakt med våre guider og begge to er i god behold, sier Ertsås.

Hun forteller at Star Tour har fly fra Stavanger, Oslo og Bergen til Bulgaria onsdag kveld. De blir omdirigert og lander på flyplassen i Varna, siden blir de kjørt til feriestedene.

Også reiseselskapene Ving og Apollo selger turer til Bulgaria. Apollo har ingen nordmenn i området der nå, skriver VG. Mens Ving har rundt 400 gjester der. Det forteller administrerende direktør Christian Fr. Grotli til NRK.

– Vi har ingen flygninger til Burgas i dag, og skal ikke fly derfra før på mandag, sier han.

Han forteller videre at reiseselskapet ikke har blitt kontaktet av bekymrede feriegjester.

(saken fortsetter under bildet)

Burgas, Bulgaria

Bulgarsk politi bekrefter at angrepet var en terroraksjon.

Foto: STR / Afp

Utenriksdepartementet opplyser til NRK at man der har vært i kontakt med den norske ambassaden i Bulgaria. De har ikke fått melding om at noen nordmenn skal ha blitt rammet av eksplosjonen.

UD endrer heller ikke sine reiseråd etter det som har skjedd, men anbefaler nordmenn å følge de rådene de får i det landet de er.

De siste årene har Bulgaria blitt et populært reisemål for norske turister. Ikke minst har norske ungdommer reist til feriesteder som Sunny Beach for å feste.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt