NRK Meny
Normal

Israels statsminister hevder Iran står bak terrorangrepet

– Israel vil svare Iran med makt, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse kort tid etter terrorangrepet mot en buss med israelske turister i Bulgaria.

Buss i Burgas, Bulgaria

En bombe gikk av ved en buss som fraktet israelske turister på flyplassen Burgas i Bulgaria.

Foto: STR / Afp

ISRAEL-ELECTION/ Israel's Prime Minister Netanyahu speaks at cabinet meeting in Jerusalem

Israels statsminister Benjamin Netanyahu legger skylden for terrorangrepet på Iran.

Foto: POOL / Reuters

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder det er Iran som utførte terrorangrepet i Burgas der minst fire personer, angivelig alle israelske turister, ble drept.

– Alt peker på at Iran har utført dette terrorangrepet. Bare de siste månedene har vi sett iranske forsøk på å angripe Israel i Thailand, India, Georgia, Kenya, Kypros og andre steder, sier Netanyahu i en uttalelse.

– Eksakt 18 år etter eksplosjonen ved det jødiske senteret i Argentina, fortsetter den morderiske iranske terroren å slå ned på uskyldige mennesker. Israel vil svare med makt mot iransk terror, heter det videre i uttalelsen.

Israelske turister skulle til Sunny Beach

Terrorangrepet skjedde i 17.30-tiden. Israelske turister hadde akkurat satt seg på en buss som skulle frakte dem fra flyplassen i Burgas til det kjente feriestedet Sunny Beach, da en bombe i bussen gikk av.

Myndighetene opplyser til AP at seks personer har mistet livet og at minst 27 skal være skadd i hendelsen. Det skal ha vært rundt 40 passasjerer om bord i bussen som eksploderte.

Flyplassen er stengt etter eksplosjonen og fly blir omdirigert til flyplassen i Varna.

I januar ba israelske myndigheter Bulgaria om å skjerpe sikkerheten for israelske turister som reiser med buss, etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på en buss som skulle frakte israelske turister fra Tyrkia til Bulgaria.

Bulgaria

Minst 27 personer ble skadd i terrorangrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt