NRK Meny
Normal

Selvmordsbomber trolig bak terror i Bulgaria

En selvmordsbomber sto trolig bak terrorangrepet som kostet syv mennesker livet i Bulgaria onsdag, sier landets innenriksminister Tsvetan Tsvetanov.

Bombeangrep i Burgas, Bulgaria

Minst 30 personer ble skadet etter at en bombe gikk av ved en buss som fraktet israelske turister på flyplassen Burgas i Bulgaria.

Foto: Ap

– Vi har fastslått at det var en selvmordsbomber med et falskt førerkort fra USA i dette angrepet, sa Tsvetanov torsdag morgen.

Bulgarske myndigheter kjenner foreløpig ikke identiteten til selvmordsbomberen, men vet at det var en mann.

Bulgarias innenriksminister Tsvetan Tsvetanov

SELVMORDSAKSJON: – Vi har fastslått at det var en selvmordsbomber med et falskt førerkort fra USA i dette angrepet, sier Bulgarias innenriksminister Tsvetan Tsvetanov.

Foto: EVN

Den bulgarske statsministeren Boiko Borisov sier på torsdag at de har samarbeidet med FBI og CIA.

– De sier denne personen ikke finnes i deres databaser, sier Borisov som ikke vil oppgi navnet som er oppført på det falske førerkortet.

Torsdag formiddag nedjusterte israelske og bulgarske myndigheter antall døde fra åtte til sju, etter at det ble feilaktig rapportert at en person hadde dødd i løpet av natten.

Fem israelere og én bulgarer ble drept i angrepet, i tillegg til selvmordsbomberen, opplyser Tsvetanov. 31 personer skal være skadet i bombeangrepet.

Angrep mot israelere

Tre busser med israelske turister ble rammet av en bombe på flyplassen i Burgas på Bulgarias svartehavskyst i 17.30-tiden onsdag.

Israelske turister hadde akkurat satt seg på en buss som skulle frakte dem fra flyplassen i Burgas til det kjente feriestedet Sunny Beach, da en bombe i bussen gikk av.

Attentatet var det mest alvorlige angrepet mot israelske statsborgere i utlandet siden 2004.

(Saken fortsetter under bildet)

Burgas, Bulgaria

BOMBE: Tre busser med israelske turister ble rammet av en bombe på flyplassen i Burgas på Bulgarias svartehavskyst i 17.30-tiden onsdag.

Foto: STR / Afp

Gir Iran skylden

Det israelske utenriksdepartementet sier at til sammen 31 israelere ble såret i eksplosjonen, som Israels statsminister Benjamin Netanyahu gir Iran skylden for.

Benjamin Netanyahu

VIL HEVNE: – Israel vil svare med makt mot iransk terror, uttalte Israels statsminister Benjamin Netanyahu onsdag.

Foto: POOL / Reuters

– Eksakt 18 år etter eksplosjonen ved det jødiske senteret i Argentina, fortsetter den morderiske iranske terroren å slå ned på uskyldige mennesker. Israel vil svare med makt mot iransk terror, uttalte Netanyahu onsdag.

I januar ba israelske myndigheter Bulgaria om å skjerpe sikkerheten for israelske turister som reiser med buss, etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på en buss som skulle frakte israelske turister fra Tyrkia til Bulgaria.

Ingen nordmenn skadd

Det norske utenriksdepartementet har ikke fått melding om at noen nordmenn ble rammet av eksplosjonen.

UD endrer heller ikke sine reiseråd etter det som har skjedd, men anbefaler nordmenn å følge de rådene de får i det landet de er.

De siste årene har Bulgaria blitt et populært reisemål for norske turister. Star Tour har alene 2600 norske gjester i landet for tiden, opplyste reiseselskapet til NRK i går.

Bombeangrep i Bulgaria

Terrorbomben i Bulgaria rammet israelske tenåringer på vei for å feire at skoleåret var over.

Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt