Hopp til innhold

Har beslaglagt 13 våpen etter skoleskyting

Politiet i Roseburg fant seks våpen inne på skoleområdet og ytterligere syv da de ransaket huset til den antatte gjerningsmannen, Chris Harper Mercer, som skjøt og drepte ni mennesker i går. Alle var kjøpt lovlig.

Politi utenfor hjemme til den antatte gjerningsmannen i Oregon

Hjemme hos den antatte gjerningsmannen, Chris Harper Mercer, fant politiet syv våpen.

Foto: Rich Pedroncelli / Ap

Det fortalte politiet i Oregon på en pressekonferanse i dag.

Kjøpt de tre siste årene

– 13 våpen er beslaglagt seks er funnet på skolen og syv er funnet hjemme og alle kan spores tilbake til en våpenhandler, fortalte Celinez Nunez USAs byrå for overvåking av alkohol, tobakk og våpen (ATF).

– Syv har blitt kjøpt av gjerningsmannen eller familiemedlemmer de siste tre årene.

På skolen fant politiet fem pistoler og en rifle. I tillegg til en skuddsikker vest og fem ekstra magasin.

– Drepte klassekamerater

Den lokale nyhetskanalen KOIN melder at gjerningsmannen gikk i skriveklassen hvor skytingen startet.

En av de overlevende, 18 år gamle Kortney Moore, som var til stede i klasserommet, har tidligere fortalt om den grufulle episoden til lokalavisen News Review. Ifølge Moore hadde de undervisning da et skudd gikk gjennom vinduet og traff læreren i hodet.

Politiet sier at de fortsatt arbeider med å finne ut hvilke motiver som lå bak skytingen.

Avskjediget i nåde

26-åringen var også i den amerikanske hæren i 2008, før han ble avskjediget i nåde etter en måned.

Politiet har også funnet skriftlig bevis på at han viste hat mot svarte mennesker.

I dag var de fleste av dem som ble såret under skytingen, utskrevet fra sykehus. Men tre personer var fortsatt innlagt. Tilstanden til to av dem beskrives som kritisk mens den tredje har alvorlige skader, opplyser sykehuset.

Innbitt våpenforkjemper

Sheriff John Hanlin i Douglas County var også til stede under dagens pressekonferanse og tar sterkt avstand fra 26-åringen som i går skjøt og drepte ni personer på Umpqua Community College.

– Jeg vil ikke si navnet på skytteren. Jeg vil ikke gi ham den anerkjennelsen han trolig var på jakt etter før han utførte denne forferdelige og feige handlingen, sier Hanlin.

Og nok en gang ble han konfrontert med sin egen bakgrunn som våpenforkjemper.

– Som jeg har sagt flere ganger så er mitt fokus å få gjennomført denne etterforskningen, svarte han tydelig irritert på at spørsmålet til stadighet dukker opp.

For USA har en av verdens mest liberale våpenlover og en oversikt nettstedet Mass Shooting Tracker har lagt frem viser at så langt i år har det vært 294 tilfeller av skyting med fire eller flere ofre i USA. Det er flere enn én per dag.

SISTE NYTT

Siste nytt