NRK Meny
Normal

Forsøkte å stoppe massedrapsmann

Chris Mintz er en av sju skadde som i skolemassakren kostet ni mennesker livet. Han ble skutt minst fem ganger da han forsøkte å stoppe massedrapsmannen.

Chris Mintz var en av sju skadde i skoleskytingen i Oregon.

MINNES OFRENE: Amerikanere strømmer til en park i Roseburg, Oregon, for å minnes ofrene for skoleskytingen. Chris Mintz (øverst til venstre) var en av sju skadde i skoleskytingen.

Foto: Reuters/Facebook

30 år gamle Chris Mintz studerte ved Umpqua Community College som ble utsatt for et massedrap torsdag. Han ble en av sju personener som ble skadd i skoleskytingen i Oregon.

LES: 10 personer drept i skoleskyting

Ble skutt flere ganger

Chris Mintz studerte for å bli en fitnesstrener og på hans fjerde skoledag brøt kaos og panikk ut på skolen. Mintz hørte skudd fra naboklasserommet og ville hindre at massedrapsmannen kom inn til hans klasserom. Dermed stormet han massedrapsmannen og ble skutt minst fem ganger. Flere hørte han nevne sin sønns bursdag etter han ble skutt, skriver The Daily Beast.

Det er min sønns fødselsdag, det er min sønns fødselsdag..

Chris Mintz har ti års militærbakgrunn, skriver NBC. Fetteren til Mintz, Derek Bourgeois ble ikke overrasket da han fikk høre om fetterens heltemot.

– Det høres ut som noe han ville ha gjort, sier Bourgeois til The Daily Beast.

LES: Skjøt kristne studenter

Må lære å gå på nytt

Chris Mintz har tilbrakt hele torsdagen på operasjonsbordet. Familien til Mintz sier til Winston-Salem Journal at han ble skutt i øvre ryggparti, i venstrehånden, i magen og begge ben. Ingen vitale organer ble truffet, men begge hans ben er brukket. Han må lære å gå på nytt, sier kusinen Ariana Earnhardt til Fox News.

– Han er stabil, men han er nødt til å lære å gå igjen, sier Earnhardt.

LES OGSÅ: USA har flere tilfeller av masseskytinger enn dager i året

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt