Flere kjendiser raser over sjiraff-drap i Sør-Afrika

En amerikansk kvinne publiserte bilder på Facebook hvor hun poserte med en selvskutt, utrydningstruet sjiraff i Sør-Afrika. – Hun er en grusom, ond, hjerteløs, egoistisk morder, skriver Hollywood-skuespiller Debra Messing på Twitter.

sjiraff

UTRYDNINGSTRUET: Sjiraffen står oppført som rødlistet art og det er kun 100 000 igjen av dem i verden.

Foto: Khaled Kazziha / AP

Tess Thompson Talley, en 37 år gammel kvinne fra USA, møter nå kraftige reaksjoner på bilder hun har delt fra en jakttur i Sør-Afrika i fjor sommer.

I et Facebook-innlegg la Talley ut bilder hvor hun poserte med en selvskutt, sjelden, svart sjiraff.

– Min livs største drøm har gått i oppfyllelse! Jeg fikk øye på denne sjeldne, sorte sjiraffen og forfulgte den en god stund, skriver hun i innlegget, ifølge The Guardian.

Til tross for at turen var for ett år siden, florerer nå kommentarene og reaksjonene på sosiale medier og nyhetssteder. Flesteparten av disse er langt fra positive i omtalen.

Kjente ansikter raser

Africaland Post sin Twitter-konto, AfricaDigest, har også lagt ut bildene av Talley, hvor de blant annet omtaler henne som «dels neandertaler».

Laster Twitter-innhold

– En hvit, barbarisk amerikaner, som er dels neandertaler, kommer til Afrika og skyter ned en svært sjelden svart sjiraff. Hun heter Tess Thompson Talley. Vær så snill og del dette, skriver avisen i Twitter-innlegget.

Innlegget har fått mye oppmerksomhet og er delt over 40 000 ganger.

Flere offentlige personer har også tatt til ordet for å uttrykke raseriet sitt.

Artisten Moby har beskrevet kvinnen som «ødelagt og sjeleløs», TV-journalisten John Simpson kalte henne for en «idiotisk kvinne», mens komiker Ricky Gervais brukte langt sterkere ord.

Laster Twitter-innhold

Hollywood-skuespiller og tidligere «Will and Grace»-stjerne Debra Messing, går også hardt ut mot Talley.

– Tess Thompson Talley er en grusom, ond, hjerteløs, egoistisk morder, skriver Messing, og legger til at Talley må ha et sort hjerte.

Laster Twitter-innhold

Sier sjiraffen angrep andre

Til CBS News uttaler Talley seg om hendelsen, der hun understreker at alt var i regi av dyreparken.

– Dette er kontrollert av parkens ledelse, og de har kontroll på bevaring av dyrene, sier hun, og legger til at sjiraffen var gammel og kjent for å angripe yngre sjiraffer.

– Nå som sjiraffen er borte har de yngre hannene mulighet til å pare seg, sier hun.

Nylig skrev hun også et Facebook-innlegg for å forklare omstendighetene rundt jakten i Sør-Afrika.

– Hei, venner. Bare for å forklare hvordan miljøvennlig jakt foregår: Pengene jeg bruker på jakt i Afrika går til lokal dyrevelferd. Praktisk talt donerer jeg – hva har dere andre gjort for dyrelivet nylig? skriver Talley.

Kun 100 000 sjiraffer igjen

Hvis det er avtalt med dyreparkene er det lovlig å jakte på sjiraffer i Sør-Afrika.

Likevel har Talleys bilder hatt en ringvirkningseffekt, hvor flere uttrykker bekymring for troféjakt på sjiraffer.

Troféjakt, hvor jegere betaler ofte store summer for å få drepe dyrene, er kontroversielt i landet.

Ofte rettferdiggjøres jakten med hvordan jegernes innbetalinger går tilbake til dyrevern og opprettholdelse av parkene. Den bringer også inn store inntekter - til sammen er dyreindustrien i Sør-Afrika, med jakt, avl og turisme, verdt to milliarder kroner i året.

Den sørafrikanske sjiraffen kvinnen poserte med regnes som utrydningstruet, og flere eksperter har tidligere omtalt arten som at den blir «utryddet i det stille». Til sammen er det under 100 000 sjiraffer igjen på planeten.

lion

FOLK RASTE: I 2015 raste flere over at den lokale favorittløven Cecil ble skutt og drept med pil og bue av tannlegen Walter Palmer i Zimbabwe. Palmer ble siktet for jakten, men rettssaken ble siden droppet.

Foto: - / AFP

Reaksjonene som er kommet ligner også på hendelsen i 2015 hvor den amerikanske tannlegen Walter Palmer skjøt og drepte løven Cecil utenfor nasjonalparken Hwange i Zimbabwe.

Blant annet begynte den amerikanske talkshow-verten og komikeren Jimmy Kimmel å gråte i en Youtube-video, og flere donerte penger til parken og fordømte Palmers handlinger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt