Normal

Fem pirater dømt til livstid i USA

Fem somaliske pirater er dømt til livsvarig fengsel i USA etter å ha angrepet et amerikansk marineskip de trodde var et handelsskip.

Pirater dømt i USA.

Fem somaliske pirater er dømt til livsvarig fengsel i USA.

Foto: Alba Bragoli / Ap

Piratene ble funnet skyldige i november etter forsøk på å plyndre «USS Nicholas» som var i farvannet utenfor Somalia for å beskytte handelsskip mot pirater.

I dag falt dommen som er den første i sitt slag siden 1820.

Les også: USA stiller somaliere for retten for sjørøveri

Skjøt mot feil skip

Kaprerne forvekslet marinefartøyet med et handelsskip. Forsvarsadvokatene hevdet de dømte ble bortført av andre pirater og at de ble tvunget til å skyte, ifølge BBC.

I rettsalen i Norfolk i Virginia ble de dømt til 80 år for angrepet. De dømte vil anke dommen.

Les også: – Over 60 somaliske pirater pågrepet

– Dommen bør sende en klar beskjed til de som driver med piratvirksomhet. Angrep på amerikanske skip fører til alvorlige konsekvenser i våre rettssaler, sier aktor Neil MacBride.

Ble lovet stor belønning

Ifølge rettsdokumentene dro de dømte fra Somalia 31. mars på jakt etter et skip de kunne plyndre. Piratene ble lovet flere tusen amerikanske dollar for kapringen.

Åtte dager senere angrep de «USS Nicholas». Marinefartøyet skjøt tilbake og forfulgte angriperne, tok dem om bord og ødela båten deres.

Les også: Blodig frigjøringsforsøk i Somalia

I alt var 11 pirater innblandet i saken, i tillegg til de fem som nå er dømt, forsøkte seks andre somaliere å angripe landgangsfartøyet «USS Ashland». De er ikke dømt i denne omgang.

Les også: Nytt piratåtak mot danske «Maersk Alabama»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt