– Over 60 somaliske pirater pågrepet

Den indiske marinen skal ha anholdt 61 somaliere som er mistenkt for å være pirater.

Over 60 pirater pågrepet

Den indiske marinen har pågrepet 61 somaliere som mistenkes for å være pirater.

Foto: HO / Afp

Den indiske marinen og somalierne støtte sammen i indisk farvann i Arabiahavet lørdag kveld, opplyser en indisk talsmann.

13 fiskere ble reddet under aksjonen. Både fiskerne og de 61 somalierne var om bord i en fiskebåt som seilte under mosambikisk flagg.

Les også: Mot ny gullalder for somaliske piratar

Skal avhøres

– 74 menn ble pågrepet, 61 av dem er mistenkt for å være somaliske pirater, sier P.V.S Satish, talsmann for den indiske marinen.

Fiskebåten ble kapret i desember i fjor og ble brukt som base for piratene. Det var våpen om bord, blant annet granater og håndvåpen. Det oppsto skuddveksling mellom piratene og den indiske marinen.

Piratene ble arrestert av den indiske kystvakten og vil bli avhørt av det lokale politiet.

Les også: Vil bevæpne danske skip mot pirater

Advart mot pirater

Det har den siste tiden vært en økning av piratkapringer i havområdet utenfor Somalia. Fraktbåter og andre fartøy har blitt advart mot piratvirksomheten.

En dansk familie blir holdt som gisler av somaliske pirater. Regjeringssoldater fra Puntland i Somalia har forsøkt å sette dem fri.

Les også: Blodig frigjøringsforsøk i Somalia

Næringsminister Trond Giske vurderer å bevæpne norske skip for å være forberedt på pirater. Han sier at økningen av angrep har fått regjeringen til å ta affære.

Les også: Giske vurderer å bevæpne norske skip

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt