NRK Meny
Normal

Britisk turist til NRK: – Jeg trodde jeg kom til å dø

SOUSSE/TUNISIA (NRK): Britiske Christine Callaghan (61) og ektemannen hadde englevakt og slapp fra terrorangrepet med livet i behold.

Britisk turist skadd

Christine Callaghan (61) får behandling på Sahloul universitetssykehus i Sousse etter at hun ble skutt i beinet under terrorangrepet mot turisthotellet.

Foto: Kristin Solberg / NRK

Stillheten har senket seg over feriebyen Sousse dagen etter at 38 mennesker ble drept i det voldsomme angrepet mot Imperial Marhaba,

Noen gjester ved hotellet var heldigere og overlevde terrorangrepet. En av disse er Christine Callaghan (61) fra Norfolk øst i England. Hun og ektemannen kom ut av angrepet med lettere skader.

– Det var forferdelig. Det er ufattelig at slikt kan skje. Jeg ble skutt i beinet, men merket det ikke før jeg gjemte meg i et oppbevaringsrom. Der satt vi fast i en halv time mens skytingen fortsatte utenfor. Jeg trodde jeg kom til å dø, sier Callaghan, til NRK, fra sykesenga på Sahloul universitetssykehus.

Britiske turister blir hentet hjem fra Tunisia

Britiske turopperatører har sendt ned ti ekstra fly for å evakuere de 2500 britiske turistene som befinner seg i landet. Flesteparten av de 38 drepte var briter og mange er nå sjeleglad for å komme hjem til familien igjen.

Trodde det var fyrverkeri

61-åringen og mannen var på det femstjerners hotellet for tredje året på rad. Da hun var ved bassengområdet, hørte hun plutselig noen lyder. Som flere andre gjester trodde hun først det var fyrverkeri.

Etter hvert skjønte hun hva som foregikk og løp inn på hotellet i panikk, mens mannen flyktet en annen retning.

– Jeg klarte å komme meg inn på et rom der det ble oppbevart madrasser. Der lå jeg på gulvet sammen med flere andre, blant annet en kvinne som hadde blitt skudd fire ganger, sier hun og fortsetter:

– Så oppdaget jeg at det ene beinet mitt lå i 90 graders vinkel over det andre. Da skjønte jeg at jeg hadde blitt skutt. Da alt var over, var jeg sikker på at beinet måtte amputeres. Det har heldigvis gått bra, og jeg kan kanskje skrives ut i kveld.

– Lokale sier unnskyld til oss

En kule sneia mannen hennes som han slapp unna med skrekken.

Ekteparet har fått flere venner på hotellet, og Callaghan håper alle har klart seg. Hun har vondt av lokalbefolkningen som kommer innom henne sykesenga og beklager hendelsen.

– Folk på sykehuset er lei seg og sier unnskyld for det som har skjedd. Det er ikke deres skyld. Jeg ønsker bare å dra hjem nå, men jeg skal tilbake til det samme hotellet neste år, sier hun.

Britiske reiseoperatører sender ti fly til Tunisia for å evakuere 2500 britiske turister. Flesteparten av de 38 drepte var briter, opplyser Tunisias statsminister Habib Essid.

Skuddveksling under hotellangrepet. Video: Nidal Zidi

Amatørvideoen viser dramatikken ved hotellområdet like etter angrepet. Sikkerhetsfolk ber skuelystne folk fjerne seg fra området, mens skuddene høres i bakgrunnen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt