NRK Meny
Normal

Norske Kim og Jeanett: – Slike angrep kan skje hvor som helst

SOUSSE/TUNISIA (NRK): Kim Hogndal (33) og Jeanett Solli (35) er sterkt preget av terrorangrepet og vil hjem, men de sier også at slike angrep kan skje hvor som helst.

Norsk samboerpar i Sousse

Kim Hogndal og Jeanett Solli har bodd på Imperial Marhaba tidligere. De skulle egentlig feriert på dette hotellet i år, men det var fullt og de måtte velge et annet hotell i nærheten.

Foto: Kristin Solberg / NRK

– Terrorangrep skjer mange andre steder også, i London og også i Oslo. Det kan skje hvor som helst i verden, sier samboerparet til NRK i en folketom gate lørdag ettermiddag.

Hogndal og Solli legger likevel ikke skjul på at de ble skremt av terrorangrepet mot hotellet Imperial Marhaba fredag ettermiddag.

Samboerparet og deres to respektive barn på tolv og ni år på var ved bassengområdet på et hotell i nærheten da de fikk høre om angrepet.

– Vi var redde. Vi visste veldig lite om hva som hadde skjedd og om det kunne skje noe mer, og fikk heller ingen informasjon fra turoperatøren, sier Hogndal.

– Skulle feriert på Imperial Marhaba

Barnefamilien fra Skiptvet i Østfold har bodd på Imperial Marhaba tidligere, og hadde planer om feriere på dette hotellet i år.

– Men det var fullt der. Det er slik man tenker på i ettertid, sier Solli.

Minst 114 norske turister oppholder seg i Sousse, ifølge turoperatøren Detur. Utenriksdepartementet har ingen indikasjoner på at det er noen nordmenn som er drept eller skadet i angrepet.

Stillheten har senket seg over feriebyen dagen etter at 38 mennesker ble drept i det voldsomme terrorangrepet. Flere tusen turister forsøkte å komme seg hjem.

Skuddveksling under hotellangrepet. Video: Nidal Zidi

Denne amatørvideoen viser dramatikken ved hotellområdet like etter angrepet. Sikkerhetspersonell ber skuelystne folk fjerne seg fra området, mens skuddene høres i bakgrunnen.

– De hjemme visste mer enn oss

Nordmennene forteller at de fikk mer informasjonen om angrepet etter hvert - gjennom norske nettaviser og kjente og kjære hjemme.

– De hjemme visste mer enn oss, Solli.

Hun forteller at de reiser hjem mandag etter en uke i landet, men at de gjerne skulle returnert tidligere.

– Vi får dessverre ikke reist hjem tidligere. Ferien vår er ødelagt. Jeg tenker på det tragiske som har skjedd og alle som er berørt. Da kan man ikke sitte her og ha det koselig, sier hun.

Tungt for turistnæring

Tunisia er sterkt avhengig av turisme, som står for 7 prosent av BNP og direkte og indirekte skaper 400.000 arbeidsplasser i landet.

Men det er fare for at fredagens terrorangrep nå kan rasere næringen i lang tid. Både i Sverige, Norge og Storbritannia har reiseselskaper kansellert sine reiser i tiden framover og tilbudt kundene pengene tilbake.

I mars ble 21 utenlandske turister og en politimann drept i et angrep mot Bardo-museet i hovedstaden Tunis.

Tomme solstoler ved hotell Imperial

Tomme solstoler ved hotell Imperial i morgentimene lørdag.

Foto: Kristin Solberg / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt