Her slår gjerningsmannen til mot hotellet

Dette skal angivelig være gjerningsmannen som drepte minst 37 mennesker i Tunisia. Kort tid senere ble tunisieren selv drept i en skuddveksling med politiet.

Her slår han til

HOTELLANGREPET: Dette skal angivelig være mannen som slo til mot hotellet i den tunisiske feriebyen Sousse.

Foto: Privay

Tunisia ble igjen rammet av et blodig terrorangrep da en mann åpnet ild på stranden i feriebyen Sousse fredag ettermiddag.

På sosiale medier spres amatørbilder av en mann kledd i svart badeshorts og t-skjorte og med våpen i hånden. Denne mannen påstås å være den tunisiske studenten som slo til mot strandhotellet Riu Imperial Marhaba.

Slik skal gjerningsmannen ha sneket seg inn i hotellet. Så skal samme mannen ha begynt å skyte mot flere hundre skrekkslagne turister.

– Han hadde en strandparasoll med et skytevåpen inni. Idet han kom til stranden, brukte han våpenet, sier landets sikkerhetsminister Rafik Chelly til den tunisiske radiostasjonen Mosaique FM.

Laster Twitter-innhold

Drept i skuddveksling

Med et automatvåpen skal mannen ha åpnet ild mot turister som lå og solte seg på stranden, før han fortsatte skytingen ved bassengområdet.

Skytingen utløste panikk hos folk på stranden og inne på hotellet. Hundrevis av turister løp for harde livet da mannen begynte å skyte mot dem.

Minst 37 personer ble drept og 36 såret i angrepet. Ifølge den tunisiske radiostasjonen Mosaique FM ble minst 39 drept og 40 såret i angrepet.

Kort tid senere opplyste tunisiske myndigheter at gjerningsmannen ble drept i en skuddveksling med politiet. Flere amatørbilder viser en livløs mann på asfalten i hotellområdet. Denne mannen er også iført en svart shorts- og t-skjorte, og hevdes å være gjerningsmannen

Laster Twitter-innhold

Minst 114 nordmenn i feriebyen

Det ble først meldt om to gjerningsmenn, mens Tunisias sikkerhetssjef sier at det kan dreie seg om kun en gjerningsmann. Mannen er ikke kjent av politiet fra tidligere.

En talsmann for innenriksdepartementet i Tunisia sier det dreier seg om et terrorangrep. Blant de 37 drepte er det belgiske, britiske og tyske turister. Også en irsk kvinne ble drept, bekrefter det irske utenriksdepartementet.

Sousse er et populært reisemål for norske charterturister, og det er mange hoteller i byen. Minst 114 norske turister oppholder seg Sousse, ifølge turoperatøren Detur. Ifølge UD er det ikke noe som tyder på at noen av dem er drept eller såret.

Tunisia har vært i høy beredskap etter at væpnede islamister angrep Bardo-museet i Tunis i mars. I det angrepet ble 22 personer drept.

Skuddveksling under hotellangrepet. Video: Nidal Zidi

SKUDDVEKSLING: Gjerningsmannen skjøt mange med et automatvåpen. Senere ble han drept i en skuddveksling med politiet. Denne amatørvideoen viser dramatikken som utspant seg ved hotellområdet like etter angrepet. Sikkerhetspersonell ber skuelystne folk fjerne seg fra området, mens skuddene høres i bakgrunnen.

SISTE NYTT

Siste nytt