NRK Meny
Normal

880.000 ber om å få Clarkson tilbake

Samtidig antyder den frittalende og omstridte programlederen at hans tid i det populære bilprogrammet Top Gear kan være over.

Jeremy Clarkson

KOMMER IKKE TILBAKE: Mange vil ha Clarkson tilbake på skjermen, men hovedpersonen selv antyder at hans tid i Top Gear er over.

Foto: Matt Crossick / Ap

Det har ikke stått stille rundt Top Gear-stjernen Jeremy Clarkson etter at han ble suspendert fra BBC-skjermen på grunn av en krangel med en av seriens produsenter.

54-åringen tas av skjermen inntil saken har blitt undersøkt nærmere. Hovedpersonen selv har inntil lørdag ikke sagt så mye til media etter at saken ble kjent tirsdag.

Mens over 880.000 underskrifter lørdag formiddag har blitt samlet i kampanjen for å få Clarkson tilbake på skjermen, har også den kontroversielle programlederen antydet i sin faste spalte i tabloiden The Sun at hans tid i bilprogrammet Top Gear kan være historie.

Jeremy Clarkson

KONTROVERSIELL: Jeremy Clarkson har blitt suspendert fra bilprogrammet Top Gear. Her fra Champions League-kampen mellom Chelsea og Paris Saint-Germain denne uken.

Foto: Stefan Wermuth / Reuters/NTB Scanpix

– Må si farvel til monstrene

Gjentatte ganger har Clarksons oppførsel ført til klagestorm mot BBC, men denne gangen reagerer mange på at han tas av luften og mener han blir urettferdig behandlet. Clarkson uttrykker at han er rørt og takknemlig over støtten. Han hinter likevel om at han ikke kommer tilbake til et av verdens mest sette TV-program.

– Man kan starte så mange kampanjer man bare orker og be om støtte fra alle slags politikere, men en dag må man si farvel til monstrene og gå videre, skriver han.

Han sammenligner seg selv med dinosaurene og skriver følgende i spalten:

– En dag døde alle dinosaurene, og mange år senere er det ingen som sørger over at de er borte. Likevel sitter vi og snufser over tigeren, som nå er på randen av utryddelse. Eller isbjørnen, som ikke har mer enn noen millioner kvadratkilometer den kan kalle et hjem. Men la oss være ærlige. Disse store, skremmende dyrene har ingen plass i en verden som har gått videre.

Programledertrioen Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond er tilbake i Norge med sceneshowet sitt.

VAR I NORGE I FJOR: Se reportasjen fra Dagsrevyen og intervjuet med programlederne og produsenten bak TV-suksessen Top Gear.

Klagestorm mot BBC

Flere kulturtopper reagerer på BBCs håndtering av Clarkson. BBC har blitt nedringt av sinte showets fans som reagerer på utsatte episoder og at den frittalende programlederen fjernes fra skjermen. BBC har bedt om unnskyldning til seere som klaget om utsatte episoder.

Dette er ikke første gang at Clarkson er i hardt vær. For under ett år siden ble Clarkson beskyldt for å ha sagt det rasistiske «n-ordet» i et upublisert klipp.

Top Gear har rullet og gått på TV siden 1977. Programmet har rundt 350 millioner seere ukentlig.

Konseptet er for lengst utvidet til også å omfatte et eget bilblad og turnerende liveshow. At Clarkson fjernes fra BBC-skjermen får ingen konsekvenser for opptredenen i Stavanger helga 27. og 28. mars.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt