Hopp til innhold

Dropper resten av Top Gear-sesongen

Jeremy Clarksons suspensjon fører sannsynligvis til at de resterende episodene av årets «Top Gear»-sesong droppes. Programlederen skal ha havnet i håndgemeng med en av produsentene på grunn av manglende catering på settet.

Jeremy Clarkson

KONTROVERSIELL: Jeremy Clarkson har blitt suspendert fra de populære bilprogrammet «Top Gear»

Foto: Matt Crossick / Ap

Det skriver BBC News.

Den britiske kringkasteren har allerede bekreftet at neste episode av det populære bilprogrammet ikke vil bli sendt på BBC2 etter at Clarkson skal ha vært i et sammenstøt med en av showets produsenter . Ifølge ubekreftede kilder skal Clarkson ha slått til vedkommende.

Både The Telegraph og The Daily Mail skriver at Clarkson skal ha langet ut et slag etter en krangel rundt at det ikke var mat til stede under innspillingen.

Nå blir sannsynligvis begge de to resterende episodene av sesong 22 droppet. Hvordan Clarksons suspensjon påvirker programmet etter denne sesongen er ennå ikke klart.

Medprogramleder James May sier til BBC at saken ikke er så alvorlig, men bekrefter at det var en konfrontasjon som dreide seg om middagsserveringen.

James May om Clarkson-saken

– Venter på at det skal gå over

Clarkson selv tar tilsynelatende hendelsene med stor ro.

– Jeg drikker en kald øl og venter på at dette skal gå over, har Jeremy Clarkson uttalt til tabloidavisen The Sun.

Ifølge avisen, som har snakket med en kilde nært programlederen, benekter han for å ha slått produsenten.

Clarkson la tirsdag kveld ut følgende twittermelding, med åpenbare referanser til et intervju som Labour-leder Ed Milibands kone nylig har gitt til BBC:

Laster Twitter-innhold

Også medprogramleder James May har kommentert saken på typisk Top Gear-vis:

Laster Twitter-innhold

Støtte fra fansen

En underskriftskampanje for å gjeninnsette Clarkson som programleder har allerede fått over 300.000 underskrifter.

Programmet er et av de mest populære på BBC, og har Guinness-rekorden som verdens mest sette ikke-fiktive TV-serie, med 350 millioner ukentlige seere. Serien soper inn 1,8 milliarder kroner i inntekter årlig, og er en pengemaskin for den britiske allmennkringkasteren.

I fjor fikk den kontroversielle programlederen en advarsel for å ha brukt et rasistisk begrep under en innspilling, og BBC har mottatt flere klager på 54-åringen.

Clarkson uttalte da at han har fått en siste advarsel fra BBC, og at de ikke tåler flere sleivspark fra ham før han fjernes fra «Top Gear».

«Top Gear» kommer til Stavanger med showet «Top Gear Live» i slutten av måneden, men suspensjonen får ingenting å si for å si for showet, skriver VG.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober