NRK Meny
Normal

Statsministeren håper på Clarkson-løsning

Statsminister David Cameron er gode venner med den utskjelte Top Gear-programlederen, og han håper at konflikten med BBC kan bli løst.

Jeremy Clarkson og David Cameron

Britenes konservative statsminister David Cameron sier at barna hans ville bli knust dersom Jeremy Clarkson tas av lufta.

Foto: Scanpix

Konflikten mellom BBC og en av Storbritannias aller største TV-stjerner påkaller kommentarer fra landets toppledelse.

I et intervju med BBC sier statsminister David Cameron at Clarkson er et «enormt talent», og han håper på en løsning i konflikten.

Clarkson er suspendert fra BBC etter at han skal ha kommet i klammeri med en av produsentene av Top Gear fordi det ikke ble servert mat under opptaket av en av episodene.

De siste episodene av sesong 22 blir dermed ikke vist i påvente av at saken undersøkes nærmere.

Håper på løsning

David Cameron sier at han og Clarkson er venner, men at man må ta påstandene om hva som skal ha skjedd på settet alvorlig.

– Han gleder og underholder så mange – inkludert mine barn, som ville bli knust om Clarkson ble tatt av lufta. Jeg håper partene kan finne ut av dette, fordi det er et strålende program, og han er et enormt talent, sier Cameron til BBC, og understreker at han ikke vil blande seg inn i hvordan den britiske allmennkringkasteren løser dette.

– Statsministeren har mange oppgaver, men å sikre Top Gears fremtid er ikke en av dem, sier han.

Samtidig har en underskriftskampanje for å beholde 54 år gamle Clarkson på skjermen nådd nærmere 700 000 signaturer.

Jeremy Clarkson

Clarkson var tilstede på Stamford Bridge for å se Chelsea i går, og var ordknapp når det gjaldt å kommentere suspensjonen fra BBC.

Foto: IAN KINGTON / Afp

– På vei til NAV

Clarkson var selv til stede på Stamford Bridge i London onsdag og så Chelsea ryke ut av Champions League. På vei dit spøkte han til frammøtte reportere og sa at han var på vei til arbeidskontoret.

Medprogramleder James May sa i går til pressen at han ikke var til stede under den omtalte tildragelsen, men at han ikke tror den var så alvorlig.

BBC-toppsjef Tony Hall sier at de vil undersøke fakta i saken før de konkluderer. Tidligere har Clarkson fått vite at han har brukt opp sine sjanser hos BBC og at jobben hans hang i en tynn tråd om han endte opp i flere kontroverser.

Britiske medier har meldt at de kommersielle konkurrentene ITV og Sky skal være villige til å legge store summer på bordet for å sikre seg Clarksons tjenester.

James May om Clarkson-saken

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).