NRK Meny
Normal

Statsministeren håper på Clarkson-løsning

Statsminister David Cameron er gode venner med den utskjelte Top Gear-programlederen, og han håper at konflikten med BBC kan bli løst.

Jeremy Clarkson og David Cameron

Britenes konservative statsminister David Cameron sier at barna hans ville bli knust dersom Jeremy Clarkson tas av lufta.

Foto: Scanpix

Konflikten mellom BBC og en av Storbritannias aller største TV-stjerner påkaller kommentarer fra landets toppledelse.

I et intervju med BBC sier statsminister David Cameron at Clarkson er et «enormt talent», og han håper på en løsning i konflikten.

Clarkson er suspendert fra BBC etter at han skal ha kommet i klammeri med en av produsentene av Top Gear fordi det ikke ble servert mat under opptaket av en av episodene.

De siste episodene av sesong 22 blir dermed ikke vist i påvente av at saken undersøkes nærmere.

Håper på løsning

David Cameron sier at han og Clarkson er venner, men at man må ta påstandene om hva som skal ha skjedd på settet alvorlig.

– Han gleder og underholder så mange – inkludert mine barn, som ville bli knust om Clarkson ble tatt av lufta. Jeg håper partene kan finne ut av dette, fordi det er et strålende program, og han er et enormt talent, sier Cameron til BBC, og understreker at han ikke vil blande seg inn i hvordan den britiske allmennkringkasteren løser dette.

– Statsministeren har mange oppgaver, men å sikre Top Gears fremtid er ikke en av dem, sier han.

Samtidig har en underskriftskampanje for å beholde 54 år gamle Clarkson på skjermen nådd nærmere 700 000 signaturer.

Jeremy Clarkson

Clarkson var tilstede på Stamford Bridge for å se Chelsea i går, og var ordknapp når det gjaldt å kommentere suspensjonen fra BBC.

Foto: IAN KINGTON / Afp

– På vei til NAV

Clarkson var selv til stede på Stamford Bridge i London onsdag og så Chelsea ryke ut av Champions League. På vei dit spøkte han til frammøtte reportere og sa at han var på vei til arbeidskontoret.

Medprogramleder James May sa i går til pressen at han ikke var til stede under den omtalte tildragelsen, men at han ikke tror den var så alvorlig.

BBC-toppsjef Tony Hall sier at de vil undersøke fakta i saken før de konkluderer. Tidligere har Clarkson fått vite at han har brukt opp sine sjanser hos BBC og at jobben hans hang i en tynn tråd om han endte opp i flere kontroverser.

Britiske medier har meldt at de kommersielle konkurrentene ITV og Sky skal være villige til å legge store summer på bordet for å sikre seg Clarksons tjenester.

James May om Clarkson-saken