16 nye mistenkte for Dubai-drapet

Interpol har utstedt arrestordre på ytterligere 16 personer etter drapet på Hamas-lederen Mahmud al-Mabhuh i Dubai i januar.

Drapsmenn på vei inn i heisen på hotellet i Dubai

Drapsmenn på vei inn i heisen på hotellet i Dubai.

Foto: Scanpix/AFP

Dermed er antall etterlyste oppe i 27, melder nyhetsbyrået AFP.

– Informasjon fra etterforskningen til myndighetene i Dubai avslørte de internasjonale forbindelsene og det brede omfanget av de involverte, samt rollen til de to gruppene som er identifisert og knyttet til drapet av politiet i Dubai, heter det i en uttalelse fra Interpol.

Dopet ned og kvalt

Hamas-lederen ble funnet drept på et luksushotell i nærheten av den internasjonale flyplassen i Dubai 20. januar. Mabhouh var en av grunnleggerne av Hamas' militære fløy.

Ifølge politiet i Dubai ble han dopet ned og kvalt for at det skulle se ut som et naturlig dødsfall, og de fleste spor skal lede mot den israelske etterretningstjenesten Mossad .

Les også: Slik opererer og dreper Mossad

Brukte falske pass

Myndighetene i Dubai har tidligere navngitt 11 personer som skal ha vært involvert i drapet. Alle skal ha kommet seg inn i De forente arabiske emirater med falske pass .

EU har fordømt bruken av falske pass, og flere land reagerte med sinne da det ble klart at de mistenkte også hadde diplomatpass .

Les også: Vil utstede arrestordre på Netanyahu

SISTE NYTT

Siste nytt