Hamas-leder ble dopa ned og kvalt

Hamas-lederen som ble drept på et hotell i Dubai, ble dopa ned og kvalt. Det opplyser politiet i Dubai.

Drapsmenn på vei inn i heisen på hotellet i Dubai

Her er drapsmennene på vei inn i heisen på hotellet i Dubai.

Foto: Scanpix/AFP

Hamas-leder Mahmoud al-Mabhouh ble drept et hotellrom i Dubai forrige måned. Politiet er nesten helt sikre på at det er den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad som står bak drapet.

Skulle se ut som en naturlig død

Politiet opplyste i dag at al-Mabhouh ble dopa ned og kvalt, ifølge nyhetsbyrået Reuters mener politiet at metoden ble brukt for at det skulle se ut som et naturlig dødsfall.

– Drapsmennene brukte denne medoden slik at det skulle se ut som han døde av naturlige årsaker siden det ikke var noen tegn til at offeret hadde gjort motstand, sier politisjef Khamis al-Mazeina, ifølge Dubai-politiets hjemmeside.

26 personer involvert

Myndighetene i Dubai har navngitt 26 personer som skal ha vært involvert i operasjonen. Alle skal ha kommet seg inn i De forente arabiske emirater med falske pass.

Samtlige skal ha brukt vestlig passidentitet fra blant annet Storbritannia, Australia, Frankrike og Irland.

I går ble det kjent at britisk politi er på plass i Israel for å etterforske bruken av falske pass. Også Australia har engasjert seg i saken. De mener Israel fortsatt ikke har gitt tilfredsstillende svar om drapsmennenes bruk av falske pass.

EU fordømmer falske pass

EU gikk tidligere denne uka ut og kritiserte bruken av falske pass. Alle passene som er offentliggjort er påført navnet på europeiske borgere som er bosatt i Israel.

I en felles uttalelse fra unionens utenriksministere het det:

«Den europeiske union fordømmer at de som er involvert i denne handlingen, brukte falske europeiske pass og kredittkort, etter tyveri av EU-borgeres identitet.»

SISTE NYTT

Siste nytt