Hopp til innhold

Etterlyser forkledd dødspatrulje etter drapet på Hamas-leder

Myndighetene i Dubai etterlyser 11 personer som skal stå bak drapet på en Hamas-leder i januar. De 11 skal ha vært forkledd med parykker, falske skjegg og tennis-utstyr.

De etterlyste for drapet på Hamas-lederen i Dubai

Sju av de 11 etterlyste for drapet på Hamas-lederen i Dubai.

Foto: Dubai Ruler's Media Office / Scanpix/AP

De 11 skal ha hatt europeiske pass på seg, og ifølge Dubais politisjef Dhahi Khalfan Tamim er de involvert i drapet på en Hamas-leder på et Dubai-hotell i januar.

Mahmoud al-Mabhouh ble funnet myrdet på et luksushotell nær den internasjonale flyplassen i Dubai 20. januar. Mabhouh var en av grunnleggerne av Hamas' militære fløy.

Mabhouh skal ha dødd av kvelning, men rettsmedisinerne er i gang med mer omfattende undersøkelser.

– Ledere i enkelte land ga sine agenter ordre om å drepe

Hamas legger skylden for drapet direkte på Israel, noe Tamim ikke gjør. Hamas beskylder Israel for drapet og lover hevn.

Men beskyldningene som Tamim kom med da han la frem bevisene på en pressekonferanse, taler et klart språk.

Ifølge Tamim er det mulig at «ledere i enkelte land ga sine agenter ordre om å drepe». Han navnga ingen land.

Dhahi Khalfan Tamim

Dhahi Khalfan Tamim forteller om drapet på Hamas-lederen. 11 personer er etterlyst i forbindelse med drapet.

Foto: Dubai Ruler's Media Office / Scanpix/AP

På pressekonferansen ga Tamim detaljer om hvordan det velorganiserte drapet ble gjennomført. Drapspersonene må ha hatt gode kjennskaper til offerets bevegelser, og ifølge Tamim opphold de 11 personene i drapspatruljen seg i Dubai i mindre enn et døgn.

Falske skjegg og forskjellige mobiler

Tamim viste en video av den påståtte dødspatruljen, som sjekket inn på hvert sitt hotell iført parykker, falske skjegg, tennisracketer og annet sportsutstyr. Alle utgiftene ble betalt med kontanter og de brukte forskjellige mobiltelefoner under det korte oppholdet.

Mahmoud al-Mabhouh

Mahmoud al-Mabhouh.

Foto: Bassem Tellawi / Scanpix/AP

Selve drapet tok ti minutter, ifølge Tamim. Flere medlemmer av dødspatruljen fulgte offeret for å finne romnummeret på Al-Bustan Rotana-hotellet, og sjekket så inn på rommet rett overfor.

Fire av agentene skal ha tatt seg inn på rommet mens Mabhouh var ute, der de ventet på ham og drepte ham da han kom tilbake.

Etterpå dro alle agentene til flyplassen der de fløy til forskjellige destinasjoner i Europa og Asia, iføle Tamim.

Da Mabhouh ble gravlagt i den palestinske flyktningleieren Yarmouk i Syria i slutten av januar, viste tilhengerne hans frem plakater med påskriften «Deres fingeravtrykk er over alt».

SISTE NYTT

Siste nytt