- Clinton kan trekke seg i kveld

Kampen om hvem som blir Demokratenes presidentkandidat i USA nærmer seg slutten. Flere amerikanske medier spår at Hillary Clinton trekker seg i kveld.

Hillary Clinton
Foto: ROBYN BECK / AFP

Demokratene holder nominasjonsvalg i delstatene Montana og Sør-Dakota i dag, og de største avisene i USA regner med at Obama blir partiets presidentkandidat innen 48 timer.

Blir hjemme

Hillary Clinton kommer til å holde seg hjemme i New York i kveld. Dette er første gang hun ikke tilbringer valgkvelden i en delstat der det holdes valg.

Hun er ventet å holde en tale i byen Chappaqua i kveld, men ifølge hennes kampanjerådgivere vil hun ikke trekke sitt kandidatur i denne talen, melder ABC News.

Flere aviser skriver imidlertid at det er ventet at Hillary Clinton kunngjør at hun trekker sitt kandidatur i dag, og at Demokratene deretter vil jobbe for å hindre at motsetningene mellom Obama og Clinton i valgkampen blir til en splittelse av partiet.

Les også: Dette er Hillary Clinton

- Mulig visepresidentkandidat

Ifølge kilder fjernsynskanalen CNN har snakket med, har Clinton uttalt at hun er villig til å gjøre nesten hva som helst for å sikre at en demokrat blir USAs neste president.

CNNs anonyme kilder tror dette kan bety at Clinton ikke bare er klar til å støtte Obama videre i kampen om presidentembetet, men at hun også har et ønske om å stille som Obamas visepresidentkandidat.

Superdelegater bestemmer seg

Barack Obama

Barack Obama.

Foto: SCOTT AUDETTE / REUTERS

Obama skaffet seg en viktig støttespiller i dag da superdelegaten James Clyburn stilte seg bak Obamas kandidatur.

Clyburn sitter i Demokratenes ledergruppe i Representantenes hus, og avgjørelsen hans om å støtte Obama kan føre til at flere superdelegater som ikke har bestemt seg, faller ned på Obamas side.

Les: Stillingen blant demokratene

Dersom Clinton og Obama deler noenlunde likt på de 31 delegatene fra Montana og Sør-Dakota, vil Obama mangle nærmere 30 superdelegater av de 2118 som trengs for en nominasjon.

Det gjenstår fortsatt om lag 200 superdelegater som ikke har valgt side.

Les også: Valgkampens magiske tall

Bjørn Hansens kommentar: Hillary - når gir du deg?

SISTE NYTT

Siste nytt