NRK Meny
Normal

Vurderer annen sykehusaktivitet

Ordføreren i Røros misliker vedtaket om nedlegging av ortopedisk avdeling ved sykehuset, men er glad de får tid til å finne annen mulig aktivitet.

Leger, operasjon, organdonasjon
Foto: AP / Scanpix/AP

- Jeg er mer positiv nå enn jeg var da direktøren forslo å legge ned ortopedisk avdeling forrige uke. For nå har vi fått en pusterom, slik at vi kan se om vi får på plass annen aktivitet ved sykehuset, sier ordfører John Helge Andersen i Røros.

 

Det blir både mye plass og ansatte ledig når ortopedien legges ned, og Andersen håper nå de kan finne på noe annet de kan bruke både ansatte og plass til. Hva dette kan være tør ikke ordføreren si ennå.

- Nå må det utvikles andre måter å løse en del oppgaver på for eksempel innen spesialisthelsetjenesten, sier Andersen.

Håper om å beholde ortopedisk avdeling anser han som liten når Helse Midt-Norge sier de ikke lenger har behov for disse tjenestene fra Røros. Men han stiller spørsmål ved hvem som endelig kan vedta en nedleggelse av ortopedien.

- Kanskje må denne saken på helseminister Sylvia Brustads bord. Og da har vi heldigvis noen ganske klare løfter fra en del helsepolitikere i regjeringspartiene. Så vi får håper det beste, sier ordfører Andersen.

Video fra Trøndelag

Bamsen brukes til forebygging og trøst når ulykker har skjedd. Nå skal 15 nye bjørniser lære Norge om brannvern.
Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag