Vurderer å åpne ny lefsefabrikk

Bakeri-gründer John Helge Inderdahl vurderer å bygge opp en helt ny lefsefabrikk i Lierne etter at Orkla Foods Norge ikke ville selge tilbake Lierne bakeri for 40 millioner kroner.

Lierne Bakeri

I mai i år ble det klart at virksomheten hos Lierne Bakeri skulle flytte til Stranda. 85 mennesker mister dermed jobben sin.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Li-lefsa

Li-lefsa har blitt en kjent merkevare i landet. Nå skal den ikke lenger produseres i hjemkommunen.

Foto: Ellinor Hansen / NRK

I et halvt år har Inderdahl og hans folk jobbet for å få kjøpt tilbake hjørnesteinsbedrifta i Lierne, skriver Trønder-Avisa.

Tirsdag denne uka ble det klart at Orkla Foods Norge stenger døra for videre forhandlinger.

– Jeg er ingen slagen mann. Det er tydelig at det ikke spiller noen rolle for Orkla hvor mye det vil koste å flytte produksjonen til Stranda, sier Inderdahl til avisa.

85 mennesker mister jobben

Det var for omtrent et halvt år siden at nyheten om at Lierne Bakeri tapte store penger kom. Bedriftens framtid var med ett usikker.

Tre løsningsforslag har etter den tid vært oppe til vurdering, der et av forslagene var å flytte virksomheten fra Lierne til Stranda.

Dette ble løsningen, og 20. mai fikk de ansatte beskjeden om at arbeidsplassen deres vil opphøre innen et år.

– Det er trist å få den beskjeden. Vi hadde håpet på en annen løsning. Det er ikke så lett å finne ny jobb i min alder, uttalte Elin Eide, som har jobbet ved bedriften i 13 år.

Gir ikke opp håpet

Lefse-gründeren tror ikke Orkla er spesielt opptatt av verken lefsene eller klenningen, men at det er merkevaren som er i fokus.

– Vi strakk oss veldig langt, lenger enn vi trodde var nødvendig. Likevel nådde vi ikke fram, sier forhandlingsleder Ivar Karlsen.

– Nå må vi tenke annerledes. Selv om vi er skuffet betyr ikke det at vi gir opp, sier Inderdahl til Trønder-Avisa.

Nå er de allerede i gang med å prosjektere en helt ny fabrikk, og håpet er at de får åpnet dørene før virksomheten på Stranda er i gang.